header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поводом 100. годишњице убиства Распућина: "Пуцајући у Распућина, завереници су пуцали у Цара" Штампај Е-пошта
понедељак, 02 јануар 2017
 БЕСЕДА МИТРОПОЛИТА ВЛАДИВОСТОВСКОГ И ПРИМОРСКОГ ВЕНИЈАМИНА НА ВЕЧЕРИ ПОСВЕЋЕНОЈ СЕЋАЊУ НА ГРИГОРИЈА РАСПУЋИНА

17/30. децембра 2016. навршило се тачно 100 година  од убиства Григорија Јефимовича Распућина. Тим поводом,  у Санкт-Петербургу  одржано је  29. децембра вече у знак сећања на овог "пријатеља Царске Породице". Иницијатори и  организатори скупа били су велики руски православно-патриотски сајт „Руска народна линија“ и издавачка кућа „Царскоје дело“. На свечаности су учествовали познати друштвени делатници, православни монархисти, свештенослужитељи и мирјани.

Истим поводом у Москви је 21. новембра одржана историјска конференција под називом „Стогодишњица мученичког подвига Пријатеља Царске Породице Григорија Јефимовича Распућина – Новог“. На овој конференцији говорили су доктор историјских наука професор Александар Боханов, православни историчари Олег Платонов и Сергије Фомин, затим историчари Леонид Болотин, Борис Галенин, Василиј Бојко-Велики и Виктор Саулкин.

Са сајта „Информ-религија.ру“ - који у наставцима, под претежним слоганом "Наш задатак је да разрушимо клевету", прати догађања везана за 100. годишњицу убиства Григорија Распућина, - доносимо уводно излагање са скупа у Санкт-Петербургу једног од најауторитативнијих архијереја Руске Православне Цркве, митрополита владивостовског и приморског Венијамина Пушкарја, који је у априлу 2016. године исповеднички позвао Руску Цркву да – по примеру Грузијске и Бугарске Цркве – иступи из свејеретичког „Светског савета цркава“, рекавши том приликом, између осталог,  да су „оснивачи екуменизма имали сатанску замисао да створе једну лажну цркву у будућем царству Антихриста“.

+ + +

       >>Свечасни оци, браћо и сестре!

Желим вам добродошлицу на вече посвећено сећању на Царског пријатеља Григорија Јефимовича Распућина! Име овог човека до данас изазива мноштво клевета и протувуречних оцена. Међутим, ми знамо како су се према Григорију Јефимовичу топло односили Господар Николај Александрович и цела Царска Породица.

Око Григорија Јефимовича Распућина појединици су створили мрачну и напету атмосферу. Циљ тих активности био је – дискредитација Царске Породице.

Атентат на Царског пријатеља био је ништа друго до атентат на Цара и целу Русију. Пуцајући у Распућина, завереници су пуцали у Цара. Није пуцањ са „Ауроре“ наговестио револуцију, него пуцањ у Григорија Јефимовича.

Навршили се 100 година од страшног злочина – убиства Григорија Јефимовича Распућина. И до данашњег дана множе се митови о овој личности. Већ је откривено мноштво чињеница и доказа који оповргавају клеветничке увреде и лажљиве измишљотине о Григорију Јефимовичу. И, поред тога, у друштву и даље преовладава митологија.

Тако је било и када је Васкрсао Христос, а јудеји поткупили стражу која би могла да сведочи о Христовом Васкрсењу. Наређено им је да говоре како су ученици ноћу украли Тело Христово. „И разгласи се ова реч по Јеврејима и до данас“ (Мт.28,15).

Вековима, на сваки начин, покушавали су да искриве истину о Христу, стварајући читаве митолошке школе, као што су Штраусова и Бауерова. Тако је и са историјом наше Русије, која је опутана лажју, коју су изродиле читаве скупине људи, често себе гордо именујући научницима. Мало је вероватно да лажни научници и псеудоисторичари, који не познају и не признају Христа, могу да разумеју историју човечанства, историју Свете Русије и живот човека који се посветио служењу Богу и Цару.

Григориј Јефимович Распућин је човек који је достојно заслужио име Царског пријатеља. И, наравно, он је достојан поштовања његовог спомена, као и нашег тражења и откривања новим поколењима истине о његовом животу.

Нека би се ово ваше значајно вече, које је окупило велики број патриота наше Свете Русије, обратило у велико и добро дело, приводеће до тријумфа Истине! Истине Христове, ка којој је на Земљи стремио наш Цар Мученик Николај Александрович, сва његова Света Породица и њихов верни пријатељ Григорије Јефимович Распућин, чији спомен данас вршимо!

Амин!

С љубављу у Христу,

+ митрополит владивостовски и приморски Венијамин<<

 

По материјалу са: „Информ-религија.ру“

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 02 јануар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.