header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: "Ево цркве ево катедрале у којој се прекрстио брале" Штампај Е-пошта
уторак, 31 јануар 2017

 Ја нисам теолог по занимању, нисам академски образован али нисам ни слијеп да не видим новотаре и папољупце свуда окон нас, размилели се од Охрида и Требиња до Сјеверног мора и широм Европе. Сједиште им је час око Требиња и Дубровника, час око Загреба,ваљда због близине Каптола а и Београд им је једна од резиденција.

На народне вапаје да ми НИСМО ЈЕДНО са католицима они упорно понављају да јесмо, сада већ и не сакривају и ујдурму око тога ће, изгледа тако, ријешити само бокс меч у Патријаршији који је на видику. Народу неће бити јасно шта се у ствари дешава јер су папољупци спремили и утврдили Зид шутње који увијек у тим ситуацијама добро функционише. До меча ће свакако доћи, обећало се Риму и Сорошу нешто велико, то  се испунити МОРА и поред крвавих носева, Вартоломеј чека и мудрује, ломи и много јаче од Срба тако да очекује повољан резултат иy Београда. Нерјешиви датум меча је велики проблем, папољупци би по грегоријанском а још увијек званични календар је јулијански, грегоријанци се боје да ће им критски налогодавци замјерити због тога.  Црвенкапице би што прије на меч, у Загребу на Јелачића плацу ће бити организовано гледање на великом платну, за безбједан одлазак у Београд је још увијек рано али зато ће из проспске Словеније бискуп Турк довести аутобус црвенкапица. За њихову безбједност ће се побринути владика Сергије и Порфирије са провјереним и способним кадровима из криминалног миљеа из својих епархија. Папа Франциско ће за сваки случај и због неповјерења у Русе, кад су Срби у питању бити иза новосаграђеног мексичког зида и чекат ће на коначан резултат. Вартоломеј ће дати знак за почетак борбе  ријечима "Боград мора пасти". Нека нам Бог буде на помоћи. 

ПС. Јавили су ми да неки фолклораши из дубровачког залеђа тренирају коло око дубровачке катедрале и пјевају пјесму : 

              "Ево цркве ево катедрале

               у којој се прекрстио брале."

 

Миро Рајлић, Ново Место 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 31 јануар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 59 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.