header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Језуита Фрањо дозвољава да се истовремно верује у Бога и теорију "Великог праска" Штампај Е-пошта
петак, 03 фебруар 2017

 Римски папа је изјавио да се истовремено може веровати и у Бога и у теорију „Великог праска“, који је био почетак универзума и из кога је настао живот. Он је ово рекао у разговору с члановима Папске акедемије наука, пише „The Independent“.

Понтиф је признао да читајући библијске стихове о стварању света „ми ризикујемо да Бога замислимо као неког мађионичара са чаробним штапићем, који је био у стању да учини све, али да то није тако“.

„Велики прасак, као, у наше време, најпризнатија концепција о постанку универзума, не противуречи божанској интервенцији Творца, већ, шта више, потребује то“, - рекао је папа Фрањо.

Римокатоличка „црква“, која је много пута у историји стицала репутацију антинаучности, прелази у нову фазу свог развоја. Фрањини погледи су слични погледима папе Ивана Павла II, који је 1996. године најпре устврдио да је теорија еволуције више од хипотезе, а касније да је она „ефектно доказана чињеница“.

Папа Бенедикт  XVI "благосиља" сатанистичким знаком ђавољих рогова

Ове Фрањине речи експерти су већ оценили као „крај псеудо теоријама креационизма и интелигентног дизајна“, које је активно заступао његов претходник Бенедикт XVI. Пређашњи папа је изјављивао да он не подржава креационистичке погледе на постанак живота и теорију "интелигентног дизајна универзума", већ је себе називао припадником "теистичке еволуције" - учења према којем је природу и човека Бог створио путем еволуције.

По материјалу са: dsnews.ua

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 03 фебруар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.