header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Вечан му спомен и Бог да му душу прости! (видео) Штампај Е-пошта
петак, 10 фебруар 2017
        Цењене посетиоце "Борбе за веру" подсећамо да је на данашњи дан, 2017. године, у терористичком нападу у Доњецку, убијен командант јединице "Сомали" Народне војске Доњецке Народне Републике Михаил Толстих, познатији као "Гиви".
 
           Хероји се никад не заборављају.
 
           Вечан му спомен и Бог да му душу прости!
 
           Подсетимо се ко је био Гиви:
 
+ + +      
        Хиљаде грађана на истоку Украјине у Доњецку опростило се од проруског ратног вође Михаила Толстиха, убијеног под нејасним околностима.
 
 

Харизматични 36-огодишњи командант, познат по надимку Гиви, водио је батаљон Сомалија и истакао се у борби за аеродром у Доњецку који су сепаратисти освојили јануара 2015, после више месеци тешких борби.

Поред његовог ковчега изложеног данас у Опери у Доњецку, прекривеним заставом његовог батаљона, готово 2.000 људи положило је цвеће и траке Светог Ђорђа, проруског симбола, преносе новинари агенције Франс прес са лица места. На самој сахрани присуствивало је готово 55.000 људи преноси Русгамбит.ру званичне процене власти у Доњецку.Он је убијен у среду у својој канцеларији у Доњецку, по мишљењу власти, у "терористичком акту".

Неки говоре да је у нападу на њега употребљен ракетни бацач Шмел. Руске агенције јавиле су да се у његовој канцеларији чула експлозија. Украјинска обавештајна служба (СБУ) демантовала је било какву умешаност и навела да се ту ради о интерном сређивању рачуна редовима побуњеника. Осим Толстиха више војних вођа ДНР убијено је последњих месеци.

 
     

У октобру 2016. убијен је Арсениј Павлов, познатији под именом "Моторола", са својим телохранитељем у експлозији бомбе постављене у лифту његове зграде.У 2015. години, козачке вође Павел Дремов и Александар "Бетмен" Бендов, који су били проруски активисти али су у свађи са побуњеничким властима, погинули су у нападу аутомобилом бомбом, односно у заседи. Командант Алексеј Мозговој убијен је такође 2015. године у заседи...

Последњи пут ажурирано ( уторак, 08 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.