header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Размишљање на тему текста "Време пре чиповања душа" Штампај Е-пошта
понедељак, 13 фебруар 2017

 Драги брате Викторе, ја сам се већ оглашавао на овом сајту поводом сличног писма овом твоме а из разлога што сматрам да су оваква размишљања веома погубна за хришћанина као уосталом и сва друга мишљења која се противе поукама светих отаца.

Тај твој врли духовник би требало да зна да јереси не могу да уђу у цркву, не само јереси него ни једна једина јерес, јер ако би ушла јерес у цркву тог тренутка нестала би црква и била би само јерес. А ова друга дилема шта је од чега већа опасност је такође нелогична, јер пазећи се од једне опасности никако не смемо заборавити другу.

Даље што се бар кода тиче не знам да ли су отац Тадеј и св. Јустин имали личне карте али проблем је у томе што се за разлику од старих докумената сада бар код везује лично за појединца са његовим биометријским карактеристикама и који сада има функцију да рачунар може да идентификује поједица као што може и кесу смокија напр. и то не под његовим именом и презименом већ на првом месту под бројем (бар кодом),  што раније није био случај. На тај начин се срозава људско достојанство од Бога дато крштењем и личним именом као и достојанство слободе и достојанство личности јер зар би се могли назвати синовима Божјим људи без иоле храбрости и самопоштовања.

Што се тиче филма „Крсти или хлеб“, филм је одличан и старци су сасвим јасно и недвосмислено дали мишљење и поуку у вези биометријских документа тако да је немогуће ту нешто исконструисати, него ће пре бити да ти ниси добро схватио, тако да из тог разлога вероватно ни аутори нису хтели да ти дају одговор. Старци су говорили да ова сад документа нису коначан печат антихриста већ да су она увод у печаћење али да су такође веома опасна из два разлога. Прво ако се човек пре смрти не покаје и не одбаци их биће исто као да је примио печат антихриста тј. неће ићи на митарства већ одмах у ад, и друго самим примањем докумената човек постаје подложнији демонском дејству и пријемчив да сутра прими и коначни печат антихриста после кога нема кајања. Говори се о печаћењу под присилом а не о насилном печаћењу, а св. оци кажу да ако неко буде насилно запечаћен то се неће рачунати код Господа, тако да ће они на крају и прислањати пиштољ на чело људима који одбију да се печате и убијаће их али их неће насилно запечатити јер ђаво зна да то нема ефекта.

Ови питање ко ће направити списак стараца који су у праву је нелогично само по себи јер ако је неко старац не може а да не буде у праву тј. или је у праву или није старац. Не знам где си ти наишао на контрадикторност али видим да очигледно не знаш шта значи старац. Неко ко је старац не може да буде преварен и да му се протурају лажне информације јер старци препознају духове.

Ми малобројни смо још увек међу вама браћом докле постоје папирне паре јер уз помоћ њих још увек можемо да функционишемо. Оног тренутка када папирне паре буду повучене бићемо приморани да одемо у отшелништво или у манастире где одбијају документа (ако такви буду постојали). Праштајте ако некоме већ сада сметамо.

Што се начина праћења тиче слажем се са тобом. Али не слажем се да је мобилни телефон исто што и лична карта, ова теза је тривијална па не бих да се упуштам у њу.

Ниси појаснио шта је спорно у вези са „ревновањем“ или ревновањем у смислу не узимања нових исправа. Као и то што се ругаш називајући неке анти антихришћанима. Шта је песник хтео рећи?

Такође не знам ни како си дошао до закључка да „Из тачке гледишта Откровења, биометријска идентификација без икаквих ознака на телу никако се не може повезати с жигом звери“. И овог „ Друга ствар је то, што све врсте идентификација људи, као систем кувања жабе, имају своје исходиште баш у жигу описаном у Откровењу“. Ако нешто има за крајњи циљ жигосање људи зар се треба сагласити са међуфазом? Ако нешто неминовно води ка злу, и то каквом, зар треба ићи тим путем? Зар хришћанин треба да прихвати добровољно нешто што није исправно само због тога што постоји и веће зло или тек предстоји на основу њега? О чему ми причамо овде? Докле ћемо да замајавамо себе и друге у грчевитом настојању да оправдамо свој грех и нешто што је очигледно наопако?

Последњи пут ажурирано ( уторак, 14 фебруар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 60 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 Јерес:

„Боље је сто пута бити блудник, него једном јеретик“.

(Преподобни Гаврило Ургебадзе)

Осуђивање

Макар ти и својим очима видео грешећега, и тада не осуђују јер се често и очи обмањују. (Св. Јован Лествичник)

Нема мањег греха од осуде, али нема ни опаснијег. (Св. Теофан Затворник)

Туђи греси

Не гледај на туђе грехе, него посматрај своје зло. (Св. Димитрије Ростовски)

Реч

Људска реч може бити оштра као мач и тада она рањава и убија, а може бити блага као јелеј и тада је она попут мелема који лечи. (Св. Филарет Московски)

Истински пост

Корист од поста не ограничавај само на уздржавање од јела, зато што је истински пост удаљавање од злих дела. (Св. Василије Велики)

Крај живота

Крај живота има исту такву снагу за позваног у будући живот као и крај света. (Св. Хризостом)

Деловање Божије

Колико су недокучиве снага и моћ Божија, толико је недокучиво и деловање Његово. (Св. Антоније Велики)

Самољубље

Корен свих грехова је САМОЉУБЉЕ. (Св. Теофан Затворник)

Лукавство

Нема лукавства на земљи ни у паклу које може надмудрити вечну Небеску Мудрост. На многим мегданима Она изгледа тучена, у очима оних који мисли да је битка окончана. Али, Она надалеко гледа, и види у даљини дан Своје Победе. (Св. Николај Жички)

Ум

Држи ум свој у аду и не очајавај! (Преп. старац Силуан)

Смирење

Смирење је скраћено спасење. (Ава Варсонуфије)

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.