header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Поглавар содомитске антицркве и вођа „православних“ екумениста желе да „сузбијају ропство“
Поглавар содомитске антицркве и вођа „православних“ екумениста желе да „сузбијају ропство“ Штампај Е-пошта
недеља, 19 фебруар 2017

 Његова Свесветост Патријарх васељенски Вартоломеј и примас Англиканске Цркве Јустин осудили су савремене облике ропства. Предстојатељи Цркава Јустин Велби и Свјатејши Вартоломеј истакли: Цркве нису довољно чиниле против данашњег ропства. Архиепископ Јустин изјавио је у среду у Цариграду да је у данашње доба поробљавање снажније него икад пре. Оно је срамота за човечанство. Патријарх цариградски Вартоломеј апелује на међународну заједницу да сузбија све савремене облике ропства одговарајућим законима.

Поглавари ових двеју Цркава су издали заједничко саопштење на тему „Греси пред нашим очима“. Ту се истиче да Цркве нису довољно учиниле да сузбију данашње ропство. Према саопштењу, заједничка радна група треба да размотри како да се ојача заједничко ангажовање на овом плану. Према проценама Међународне организације рада (ILO), између 21 и 41 милион људи живе у условима сличним ропству, у шта спадају проституција и дечји рад.

Архиепископ Велби је истакао да је Енглеска Црква започела иницијативу против савременог ропства. Настоји се на испомагању бискупијама како да буду од користи жртвама ропства и како да се сузбијају структуре које подсећају на ропске.

Извор: "Катпрес"

Превод:  Информативна служба Патријаршије у Београду

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 19 фебруар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.