header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Са киме ће се ујединити "православни" екуменисти: У Европи можете попити кафу у храмовима (фото) Штампај Е-пошта
понедељак, 20 фебруар 2017
           Мастрихт – Готово да нема особе у свету, а у Европи да не говоримо, која није чула за јединствен холандски град Мастрихт.  Слушали смо доста лепих прича о њему. Лимбург (и Мастрихт у њему) се налази у оном малом „џепу“ Холандије који се завукао између Немачке и Белгије, на самом прагу Ардена…

Овај град симболизује уједињене Европе, јер у њему 7. фебруара 1992. године, потписан је Уговор о стварању Европскe унијe, познат као Мастрихтски уговор.

Тај статус у суштини поставља основу за каснији развој европског континента, наравно, али много je више испунио снове европским народима, тако што је промовисао ригорозан банкарски тоталитаризам и диктатуру финансијског капитала.

Међутим, други је забрињавајући фактор у питању који нам из овог симболичког града говори да хришћанство, религија која је владала у Европи вековима, данас замењенa безбожном нео-класом која је зауставила и, штавише, покидала сваку везу са традиционалним хришћанским присуством.

Велики скандал се одиграо у вези мастрихтске катедрале, историјски прелепe хришћанскe црквe саграђенe у тринаестом веку.

 


 

Ова црква је претворена у класичан кафе бар, као што је приказано на на нашим фотографијама. 

Ипак, најшокантније од свега је да црквени олтар, велики крст који је у њему служио као свети престо, постао кафе-сто на коме љубитељи кафе конзумирају свој омиљени напитак.


Ова црква са таквом историјом је још један тужан европски случај, која је уз то још и хришћанска.

Папски и протестантски хришћански израз, лишавањем себе од првобитног хришћанског извора, доводи до западноевропског атеизма и још горе, до свих врсти душе-погубних еволуцијa.

У земљама као што су Холандија, Немачка и чак Францускa, хришћанске цркве су забавне хале, магацини, гимназије, па чак и бордели … !

Посебно у Немачкој, по анкети, коју је објавио немачки политички недељник „Шпигел“, влада епидемијa конверзије храмовa у теретанe, са тенденцијом повећања у том смеру.

Конкретно, црква Св. Павла у Раквере, Св. Мартинa у Морингену у округу Нортхајм, Светог Николе у Хамелну и Светог Николе у Хеилброну, претворени су у – теретане.

Истовремено у Берлину, има много католичких и протестанских напуштених цркава, док су цркве у областима Mönchengladbach и Stadtteil Rheydt, махом претворене у џамије.

Немачки недељник указује на алармантну навалу ислама, јер широм Немачке већ постојe и формално су активне 159 џамија, док су у последњем периоду изграђенe још 128, које и нису пријављене, док у мањим немачким местима сличних илегалних постоје на хиљаде.

Упоредо су активнe 2.500 молитвене џамије у закупу, тј. закупљене молитвене сале прилагођене за муслиманске молитве.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Аутор: Никос Хиладакис

Путописац новинар-писац и турколог

Славиша Лекић, са грчког за Васељенску ТВ прево и приредио

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 20 фебруар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 63 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.