header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ф. Вилијем Енгдал: Генетика је нова еугеника: како ГМО храна утиче на смањење становништва Штампај Е-пошта
понедељак, 27 фебруар 2017
           Текст који следи је транскрипт интервјуа

Прошле године је дошло до спајања низа ГМО агробизнис корпорација широм света. То је практично створило алармантану концентрацију корпоративне моћи у рукама три корпоративне групе.

Прво је немачки Бајер АГ (Bayer AG) пријатељски преузео Монсанто. Разлог за то је што се Монсанто  у јавности доживљава као чисто зло и повезује се са свим лошим о ГМО, што и јесте тако. То је био терет читавог ГМО пројекта. Зато је притрчао да помогне Бајер, чији је имиџ другачији и нема везе са опасностима – аспирин и добра фирма. А то је, у ствари, фирма која је 1880. године измислила хероин, а током Другог светског рата правила гас за гасне коморе у Аушвицу. То је једна од најпрљавијих пољопривредних компанија у свету, иза које стоји низ убистава и пестицида који десеткују колоније пчела и многе друге ствари, које су од суштинског значаја за живот и природу.

ХемКина (ChemChina)– кинески државни хемијски гигант – је, из неког разлога преузео швајцарску фирму Свис Сингента (Swiss Syngenta), која прави отров за коров.

Даље, Доу Кемикалс (Dow Chemicals) и Дипон (Du Pont) су спојили своје бизнисе.

Дакле, имамо три гигантске корпорацијске групе широм света, које контролишу генетски модификовани део ланца људске исхране. Колико су опасни ГМО усеви и што се више продају,  постаје све очигледније да хемикалије, које по уговору морају да се користе у гајењу тих ГМО семена су хемикалије које праве исте те корпорације. Према уговорима се захтева да, ако купите Раундап Реди (Roundup Ready) семе соје или кукуруза, морате користити Монсантов (сада Бајеров) Раундап (Roundup) хербицид.

Тако све ово заједно даје ГМО индустрији много већу корпоративну моћ него икада, и то је врло узнемирујући тренд. Они врше притисак и на бриселску бирократију. Пример: водила се огромна јавна кампања против обнављања лиценце Европске комисије за глифозат. Глифозат је најраспрострањенији отров за коров на свету. Глифозат је главни састојак Монсантовог Раундапа. Други састојци су Монсантова корпоративна тајна, али је њихова комбинација један од најубиственијих отрова за коров.

Тело Светске здравствене организације задужено за процену генетских опасности је донело прошле године одлуку да је глифозат највероватнији агенс који узрокује рак.

Прошле године је дошло време за аутоматско обнављање лиценце - на петнаест година. Комисија ЕУ за здравство је била спремна да је аутоматски обнови на 15 година. Европска агенција за безбедност прехрамбених производа (ЕФСА/EFSA), која је, наводно, одговорна за здравље и безбедност европских грађана, препоручила је одобравање лиценце засновано на немачкој студији Немачке агенције за безбедност хране, која је једноставно и 100% настала из студија које јој је доставила приватна корпорација Монсанто! Дакле, цео ланац је корумпиран од почетка и све информације су намештене. У стварности, тестови су показали да чак и минијатурне концентрације, ниже него што се препоручују у Европи и Сједињеним државама, глифозат изазива болести бубрега, болести јетре и других болести, које могу довести до фаталног исхода.

Сада, глифозат се може наћи у урину, у води за пиће у урбаним срединама, у баштама, подземним водама, и тако даље. А доспева и у организме жена у репродуктивном добу, те га има и у ембрионима. У свему је!

Комисија ЕУ је направила компромис и обновила лиценцу на 18 месеци, упркос петицији милиона људи – што је рекордан број - и упркос препорукама  водећих научника широм света да не обнови лиценцу. Зашто је обновљена на овај период? Јер су Бајер и Монсанто Комисији рекли да ће за 18 месеци бити завршено спајање ове две гигантске корпорације, а Бајер ће заменити глифозат другим, вероватно још смртоноснијим отровом, кој није тако познат као глифозат.  Дакле, они једноставно купују време. А, то је само један пример.

На дневном реду ГМО нису нити здравље, нити безбедност; не ради се о повећању приноса - то је лаж, која је доказана поновљеним тестовима у Северној Америци и широм света. Пољопривредни приноси, користећи ГМО биљке, могу се незнатно повећати прве и друге године бербе, али онда наступа крајње опадање приноса, након три до четири године. И не само то! Монсанто и други ГМО гиганати су нам обећали да ће употреба хемикалија бити мања, јер  ГМО биљке одолевају тим "дивним" претњама. А, у ствари, коров постаје отпоран и онда настаје суперкоров, висок 5-6 метара и угуши све. То је катастрофа. Те се тако то завршава што пољопривредници на крају користе додатни отров за коров, како би могли да униште супер коров. Читава ова помахнитала игра око генетског састава у природи је катастрофална од самог почетка.

Стварни ГМО програм, које сам прилично детаљно документовао у књизи "Семе уништења", долази од Рокфелер фондације и потиче од програма еугенике са почетка 20. века (1920-30.) Фондација Рокефелер је током тридесетих година прошлог века, па све до избијања Другог светског рата, када је постала и политички свеобухватно активна, такође, финансирала и нацистичке еугеничке експерименте Института Кајзер Вилхелм у Берлину и Минхену. Зашто су то чинили? Њихов циљ је био елиминација онога што називају "непожељни једачи". То се зове смањење становништва.

Након Другог светског рата, шеф Друштва за еугенику САД, добар пријатељ Џона Д. Рокфелера, на годишњој конференцији овог Друштва је рекао: "Од данас, ново име еугенике је генетика". Штавише, имајући ово на уму - генетски инжењеринг, Пројект људског генома и тако даље - све су то научне преваре. Руски научници су доказали да је цео Пројекат људског генома потпуно занемарио 98% научно драгоцених података у корист 2% потпуно бесмислених података и у корист губљења милијарди долара.

Зато су они опседнути идејом како да смање људску популацију на начин који не би био тако очигледан, као што би једноставно било да иду около и масовно стерилишу људе.

У ствари, они (Друштво за еугенику) су то урадили у Централној Америци заједно са Светском здравственом организацијом, где су смућкали неке вакцине које изазивају побачаје код жена. Па  су жене у репродуктивном добу у Централној Америци добијале ове вакцине против тетануса. Организација Католичке цркве је постала сумњичава јер су вакцине добиле само жене, али не и мушкарци. И открили су да се у вакцинама налази састојак који доводи до тога да жене не могу да затрудне и рађају. То је све прикривено смањење популације.

То су западни патријарси који верују да су богови, који седе на престолу са великим достојанством и контролишу човечанство. Мислим да је то гомила будала, али имају тај програм генетске манипулације. То је против природе и хемијски је нестабилно. И морам да честитам Руској федерацији што је имала храбрости и моралну бригу за сопствено становништво и забранила гајење ГМО широм Русије. То је био корак напред за човечанство. Надам се да ће Русија искористити свој утицај да Кина уради сличну ствар, јер је њиховој пољопривреди очајнички потребан нека здрав руски утицај. Али је корак Русије да развија пољопривреду без икаквог ГМО утицаја велики корак за човечанство.

Извор: "Катехон"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 фебруар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.