header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Сведочанство благодатности Старца: Светлосни стуб над лавром уочи упокојења оца Кирила Павлoва Штампај Е-пошта
уторак, 07 март 2017

 Како је јавила дописница „Подмосковља данас“ Ана Пенкина, поклоници Тројице-Сергијеве лавре били су сведоци необичне појаве. Верници су видела како се огромни светлосни стуб, који нема извор, спустио са неба на манастирски простор. А после неколико сати упокојио се архимадрит Кирил – најпознатији духовни старац савремене Русије. Свештеници сматрају да је овом светлошћу Преподобни Сергије Радоњешки послао знак да архимандрита узима к себи на небо.

19. Фебруара 2017. године, у шест сати ујутру, поклоници који су допутовали у Тројице-Сергијеву лавру, изашли су из гостионице „Стара лавра“ и упутили се на јутарњу службу. И одједном су запазили како се са неба на трг испред споменика Сергија Радоњешког спустио светлостни стуб невероватних размера.

„Једна од поклоница је фотографисала ову необичну појаву. Ја сам га видео и потврђујем – снимак је аутентичан. Какав је био разлог овог чуда, тога дана нису разумели. Но, само кроз неколи сати, у ноћи 20. фебруара, ми смо сазнали да се упокојио архимандрит Кирил. И схватили смо да је то било знамење“, - рекао је парохијанин манастира Сергеј Петров.

Архимандрит Кирил је био најпознатији свети старац у данашњој Русији. Био је духовник три руска патријарха: Алексеја Првог, Пимена и Алексеја Другог. Родио се 1919. године, учествовао је у Великом отаџбинском рату. После демобилизације, 1946. године, ступио је у Богословију, а потом је завршио Духовну академију у Москви. 1956. године примио је постриг у Тројице-Сергијевој лаври, и после неког времена постао духовник локалне монашке обитељи. Њега су уважавали у читавом православно свету. Код њега су долазили на исповест и за савет не само монаси и патријарси, већ и хиљаде обичних верника. Старац их је све примао.

„2003. године архимандрит Кирил је доживео мождани удар, и од тада  се налазио у патријаршијској обитељи у Переделкину, где му је пружана најбоља нега“, - објашњава настојатељ храма Светог Равноапостолног Кнеза Владимира при Московсковском козачком кадетском корпусу јереј Марко Кравченко.

Старац Кирил Павлов

Отац Кирил се упокојио у 98-ој години живота и сахрањен је 23. фебруара у Тројице-Сергијевој лаври. Верници говоре да је се на тај начин он поново вратио у родни манастир после десет година  одуства.

„Светлосни стуб у ноћи пред његово упокојење спустио се на споменик Светог Сергија Радоњешког, кога је архимандрит Кирила сматрао својим небеским покровитељем. Ово није случајно. Господ је указао да има благодати“, - уверен је јереј Марко.

По материјалу са: mosregtoday.ru

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 07 март 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 116 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.