header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Зближавање с Ватиканом језуитским лукавством Штампај Е-пошта
понедељак, 27 март 2017

 МОСКОВСКА ПАТРИЈАРШИЈА УНОСИ У СВОЈ КАЛЕНДАР ДРЕВНЕ ЗАПАДНЕ СВЕТИТЕЉЕ

Московска Патријаршија се неће ограничити искључиво на Светог Патрика, већ ће наставити да у свој календар уноси имена светих поштованих у земљама Запада, изјавио је шеф синодалног Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит волоколамски Иларион Алфејев у емисији „Црква и свет“ ТВ канала „Русија 24“.

Почетком марта, Синод Московске патријаршије унео је у свој календар Светог Патрикија, познатијег као Патрик, и имена још 15 древних светитеља, који су живели у земљама Запада до црквеног раскола 1054. године. Истина, Руска Православна Црква од сада неће празновати дан Светог Патрика 17. марта, како се то чини на Западу, већ 30. марта – по старом календару.

По речима водећег руског екуменисте - митрополита Илариона, ови светитељи уврштени су у календар на молбу епархија Руске Православне Цркве из Западне Европе. „Постоје и други западни светитељи који су на листи чекања, а који ће, ја се надам, благовремено бити укључени у календар наше Цркве“, - истакао је митрополит Иларион.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 март 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.