header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Представници Московске патријаршије на прослави содомитске антицркве
Представници Московске патријаршије на прослави содомитске антицркве Штампај Е-пошта
среда, 29 март 2017

 У Москви је 22. марта 2017. године, у организацији Евангеличко-лутеранске цркве Русије, одржан свечани пријем посвећен свечаностима поводом 500-годишњице Реформације. На скупу су били заступљени представници хришћанских вероисповести Русије, државних власти и чланови дипломатског кора, као и друштвени делатељи. Руску Цркву су представљали секретар у Одељењу за спољне црквене везе Московске Патријаршије јеромонах Стефан (Игуманов), предавач на Православном Свето-Тихоновсом хуманистичком универзитету протојереј Валентин Васечко и још један сарадник овог Одељења.

У име Митрополита волоколамском Илариона, јеромонах Стефан је истакао да јединствени значај јубилеја 500-годишњице Реформације представља прилику да представници Римокатоличке цркве и протестантских деноминација раде на историјском помирењу и узајамном праштању, као темељу неопходном за даље развијање међуконфесионалне сарадње. Као пример такве сарадње јеромонах Стефан је навео Русију, где се она активно остварује на подручјима заједничког залагања за традиционалне моралне вредности, социјално служење, подршку хришћанима у оним земљама у којима они подносе страшне прогоне.

Међу присутнима налазили су се: надбискуп Евангеличко-лутеранске цркве Дитрих Браузер, специјални представник председника Русије за међународну културну сарадњу М. Е. Швидков, амбасадор СР Немачке у Москви Р. фон Фрич, апостолски нунције у Руској Федерацији надбискуп Ћелестино Миљоре и други.


Извор: Московска Патријаршија

Преузето са званичног сајта Патријаршије у Београду

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 март 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.