header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Вођа „православних“ екумениста посетио свејеретички „Светски савет цркава“
Вођа „православних“ екумениста посетио свејеретички „Светски савет цркава“ Штампај Е-пошта
среда, 26 април 2017

 Васељенски Патријарх Његова Све-Светост Вартоломеј I одржао је предавање у Екуменском центру у Женеви 24. априла 2017. године у оквиру своје званичне посете Швајцарској, а поводом 25-годишњице своје патријарашке службе и 50-годишњице постојања и рада Православног центра Васељенске Патријаршије у Шамбезију код Женеве. -Морамо сви заједно радити на промоцији културе солидарности, поштовања других и на дијалогу. Изграђујући заједничку свест, морамо учествовати у конкретним иницијативама и акцијама. Треба да јаче удружимо снаге на нивоу акције, рекао је Патријарх.

Васељенског Патријарха, који ове године обележава 25 година своје патријарашке службе, у Екуменском центру је поздравио генерални секретар Светског савета цркава преч. др Олаф Фиксе Твејт као "једног од најугледнијих црквених вођа данас".  Твејт је посебно истакао снажан морални глас Патријарха као пророчког сведока у међународној арени, али и обичних хришћана, укључујући и себе.

-Инспирисан сам јасноћом којом он излаже најосновније и пророчке димензије наше вере, пред било којим слушаоцима, охрабрујући их да високо подигну заставу у нашој бризи за човечанство, за људска права, за правду и мир, али и и посебно за интегритет Божјег творевине на планети земљи где живимо, рекао је Твејт.

Говорили су и заменик генералног секретара ССЦ проф. др. Исабел Апаво Фири и Архиепископ телмесоски ов, представник Васељенске Патријаршије у Светском савету цркава у Женеви.

Извор: Светски савет цркава

Превод: Информативна служба Патријаршије у Београду

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 26 април 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.