header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Амерички лакеј бискуп Гргур Херцеговачки: „Америка је најважнија земља на свијету“ Штампај Е-пошта
четвртак, 27 април 2017

 Захумско-херцеговачки и приморски владика Григорије рекао је синоћ, гостујући у емисији "Пресинг" телевизије Н1, да је врло важно имати добре односе са америчким дипломатама. Каже да је одбио да буде постављен за митрополита Дабробосанске митрополије, што му је понудио патријарх. Нема амбиције ни да буде патријарх , а оно што жели јесте да, поред Херцеговине, буде у служби у Београду.

Владика Григорије каже да има добре односе са предсјендиком Републике Српске Милорадом Додиком и да је недавно његово (Додиково) одбијање да се рукује са америчком амбасадорком Морин Кормак доживио са великом тугом.

Говорећи о односима са предсједником Републике Српске, владика Григорије каже да су односи њега и Додика добри и заснивају се на узајамном поштовању.

"Никад му нисам рекао да ради нешто у политици, нити је он мени икад ишта рекао шта да радим у цркви", рекао је владика Григорије.

Потврдио је да је код њега у Требињу била амбасадорка САД Морин Кормак, коју је Додик прогласио непожељном у Републици Српској.

"Вечерали смо и разговарали дуги, искрено и отворено о свему, па и о Додику и Републици Српској. То је једна озбиљна и дивна жена, одличан дипломата", казао је владика Григорије.

На констатацију новинара да се недавно Додик није хтио руковати с њом, владика Григорије је рекао да је то доживио тужно.

То сам доживио с великом тугом. Тужни су ти наши односи са сваке стране. Ја мислим да је Америка најважнија земља на свијету и врло је важно имати добре односе са америчким дипломатама. Имају утицај и на нашу малу земљу. Не мислим да су ти њихови утицаји увијек најбољи, али су врло добри и важни", рекао је владика Григорије.

Извор: БН / Н1

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 27 април 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.