header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поводом напада на академика Василија Крестића Штампај Е-пошта
четвртак, 11 мај 2017
          Мада свако има право на своје мишљење, и мада је критика  често пожељна и корисна, стоји чињеница да треба бити опрезан и одмерен кад се говори о значајним личностима српске науке. Ту мислим и на уваженог академика Василија Крестића, који је у тексту извесног Новљанина оптужен да је, малтене, некакав духовни вођа комисије СПЦ за разговоре о Степинцу, и да тамо шаље нестручне људе, све у договору са врхом СПЦ.

Мора се, међутим, рећи нешто важно – Василије Крсетић је један од наших највећих историчара данас, и један од најважнијих људи за познавање историје српско – хрватских односа и хрватске идеологије антисрпског геноцида. Он је, између осталог, доследан настављча дела Виктора Новака, човек који је учинио све да „Магнум Кримен“ не буде заборављена књига, а највише је учинио на разобличавању лажи да је Јосип Јурај Штросмајер био некакав југословенски оријентисан римокатолички прелат и протоекумениста, показујући га у правом светлу – као Великохрвата и србомрсца.

Главни кривци за неуспех преговора о Степинцу су патријарх Иринеј, митрополит Амфилохије и епископ Иринеј Буловић, стари екуменци и папољупци, а не господин Василије Крестић. Молио бих да ово писмо објавите на Вашем цењеном сајту.

 Новак Велимировић

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 мај 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.