header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Како екуменисти троше народне паре: Амфилохије новчано помогао рад Исламске заједнице Штампај Е-пошта
понедељак, 15 мај 2017

 Митрополит црногорско-приморски Амфилохије одлучио је да новчано помогне рад Исламске заједнице за Боку Которску у Црној Гори.

То је, наводе у Митрополији, још један од примера добре сарадње две велике верске заједнице - Српске православне цркве и Исламске заједнице у Црној Гори.

Благослов за новчану донацију митрополит Амфилохије дао је у манастиру Острог, месту од посебне важности за православне, али и вернике других конфесија који га следе, а о чијој важности сведочи и да је његов игуман-старешина управо сам митрополит црногорско-приморски, саопштено је из Митрополије.

- Чин митрополита Амфилохија је сигурно искрен и добронамеран и ја сам му веома захвалан на томе - рекао је председник Меџлиса Исламске заједнице за Боку Которску и Будву Хусеин Хоџић.

Он истиче да његови контакти, познавање и сарадња са Српском православном црквом у Црној Гори, а посебно са митрополитом Амфилохијем траје непуних десет месеци.

Извор: "Блиц"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 15 мај 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.