header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Светосавци из Западне Аустрије": Осврт на саопштење Сабора СПЦ Штампај Е-пошта
недеља, 04 јун 2017

 Осврт на „Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве са редовног заседања одржаног у Пећкој Патријаршији и Београду од 14. до 24. маја 2017. Године

http://www.spc.rs/sr/saopshtenje_za_javnost_svetog_arhijerejskog_sabora_1

Помаже Бог!

Занимљиво је да је портпарол СПЦ нашао за важно да се једном једином реченицом обрати јавности о сабору на Криту: „Сабор је прихватио извештај о раду Критског сабора, односно Светог и Великог Сабора, одржаног у јуну прошле године.

Изјава је двосмислена и може да се тумачи како господину портпаролу СПЦ буде одговарало. На први поглед изгледа као да Сабор СПЦ у суштини ништа није одлучио, то јест прихватио увези сабора на Криту, иако су многе владике СПЦ учествовале у њему.

Али не користи се случајно реч „прихватио“, а сабор се назива „Светим и Великим“.

Ако се прихвати извештај о раду, а сабор се назива „Светим и Великим“ онда се сходно томе усваја и рад тога сабора, то јест одлуке које су на Криту донешене.

Занимљиво је још да се након одржаног сабора на Криту, који је наводно 100 година припреман, и годину дана после сабора још увек верници не знају, ко је шта потписао и шта је усвојено. Али ништа нема тајно, што неће бити јавно.

Господин портпарол СПЦ на папиру други, а незванично први човек у СПЦ не би требао да тражи трн у оку брата свога, него предходно да извади брвно из свог ока.

Лоша је та трговина када човек замени веру за вечеру. Не би требао да прави од храма Божијег пећину разбојничку. Јер кад се напуни чаша гнева Домаћин ће истерати трговце из храма.

Треба обратити пажњу на то да свејерес екуменизма производи то јест рађа раскол. Раскол је дакле плод екуменизма, последица екуменизма. Зла ћерка од зле мајке.

Треба се дакле клонити зла, не противити се злу и чинити добро.

Јер свако добро је од Господа!

Светосавци из западне Аустрије

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 100 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.