header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow И бискуп и имам?
И бискуп и имам? Штампај Е-пошта
понедељак, 12 јун 2017

 Владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије приредио је у Мостару ифтар за мостарског муфтију Салема Дедовића и представнике Исламске заједнице у Мостару поводом крсне славе Саборне цркве Свете Тројице.

Пошто представници Исламске заједнице због рамазанског поста нису присуствовали слави Саборне цркве у недјељу, владика и мостарско свештенство синоћ су, поштујући њихова вјерска правила и желећи да их угосте, организовали посебну вечеру у Владичанском двору у Мостару.

Владика Григорије каже да су сусрети са представницима Исламске заједнице, па и ифтар, у служби оног што проповиједају.

Он је додао да је рат доста тога пореметио и показао озбиљну девијацију у друштву, али да је на вјерским великодостојницима да то исправљају и покажу што је права вриједност.

Муфтија Дедовић каже да су вјерски лидери у Херцеговини направили корак више када је ријеч о сусретима и дружењима на светковинама и да то више није неуобичајена ствар, већ континуитет сарадње.

Владика Григорије и муфтија Дедовић вјерују да ће поруке сарадње и позитивни примјери доћи и до вјерника, а посебно до младих. Вечери у Владичанском двору присуствовао је и фра Ико Скоко из фрањевачког самостана у Мостару.

Прошле године владика Григорије и мостарски свештеници први пут су организовали ифтар у мостарском насељу Бијело Поље за вјернике муслимане с тог подручја, а поводом обиљежавања 150 година постојања Цркве Вазнесења Господњег у том мјесту!!!

Извор: „Уједињење“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 12 јун 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.