header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Амфилохије очекује време када ће седети у Скупштини Црне Горе Штампај Е-пошта
понедељак, 03 јул 2017

 Митрополит Амфилохије стигао је данас у Скупштину да посјети и подржи посланике ДФ-а који већ четврти дан бораве у згради парламента. Посланици су испред улаза сачекали митрополита, а лидер ДФ Андрија Мандић, казао је да је предсједник парламента Иван Брајовић Амфилохију забранио улазак у зграду.

“Ми се одавде нећемо повући, никоме нећемо дозволити да Црну Гору промјени. Захваљујемо се што сте дошли. Стидимо се у име предсједника парламента који ми је током разговора рекао да ви не можете ући у зграду . Одлуком једног човјека, антихришћанске власти није вам дозвољен улаз. Опростите ми због оштрих ријечи”, казао је Мандић.

Медојевић се Амфилохију захвалио на доласку.

“Ја сам спреман да одем на суд и да браним своју част и слободу,” казао је Медојевић.

Митрополит је рекао да ови догађаји растужују сваког нормалног, те додао да ће доћи вријеме да црногорски митрополит буде у Скупштини, гдје му је и мјесто.

“Надамо се да ће доћи вријеме да митрополит црногорски поново буде у Скупштини, ту је њему мјесто у оној правој Црној Гори. Ово што се сад догађа је нешто што растужује свакога, нормалног, али није случајно што се то десило. Све што се данас гради у Црној Гори гради се на подјелама. Ми смо од давнина били склони крвној освети, и подјелама на зеленаше и бјелаше, четнике и комунисте, али ове диобе које су сада оне су дупло веће. Ми смо по подјелама јединствени у Европи и у свијету, на томе се не може градити кућа Црне Горе”, казао је Амфилохије.

Митрополит је додао да се Црна Гора налази у дубокој кризи.

“Налазимо се у дубокој моралној кризи, из које се рађа политичка па економска криза, па криза свеукупног друштва. Да оздрави Црна Гора неопходно је да се дође до духовне и моралне обнове Црне Горе и Црногораца без обзира како се они декларисали. Кад до тога дође доћи ће до препорода и тада неће постојати крња Скупштина”, поручио је он.

Скупштина је у четвртак са 42 гласа “за” посланика владајуће коалиције донијела одлуку о укидању имунитета Небојши Медојевићу, чиме су на захтјев Специјалног државног тужилаштва, одобрили покретање кривичног поступка и одређивање притвора за посланика Демократског фронта због сумње да је прао новац. Посланици ДФ су присуствовали расправи након које су одлучили да остану у згради Скупштине.

Извор: "Уједињење"

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 68 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.