header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Застрашујуће: Амерички научници направили генетски модификован ембрион Штампај Е-пошта
субота, 29 јул 2017

 Први пут у историји амерички научници успели су да промене ДНК људског ембриона у покушају да исправе гене који носе наследне болести.

Истраживачи Унверзитета у Портланду успели су да модификују неколико ембриона користећи захтевну технику ЦРИСПР.Тим је предводио амерички биологичар Шукрат Маталипов, који је успео безбедно да убризга хемикалију задужену за исправљање „погрешних гена“ одмах по зачетку ембриона.

Иако ембриони неколико дана не могу да се развијају за то време су истраживачи успешно доказали да могу превентивно деловати на наследне болести.

Све до сада Кина је била једина земља која је успела да уради тако нешто. Ипак, они су успели да исправе само мали број ћелија, те су само делимично успели у овој замисли.

Како пише МИТ Тецхнологy Ревиеw, овакав подухват значи да су САД корак ближе стварању првих генетски модификованих људских бића на планети.

“Ово је најбољи доказ да је тако нешто могуће. Не верујем да ћемо још увек почети са клиничким испитавањима, али свакако смо корак даље од свих“, рекао је један од истраживача.

Извор: „Б92

Последњи пут ажурирано ( субота, 29 јул 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.