header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Патријарх Кирил изјавио да га је на разговор са папом одвео Дух Свети
Патријарх Кирил изјавио да га је на разговор са папом одвео Дух Свети Штампај Е-пошта
понедељак, 07 август 2017

 Зато вам кажем: сваки грех и хула опростиће се људима;

а на Духа Светог хула неће се опростити људима.

Мт. 12,31

 Извод из проповеди патријарха московског и целе Русије  Кирила, изговорене 28. јула, на Дан Крштења Русије, за време Литургије у Тојицкој цркви Александро-Невске лавре:

 „Ви знате да је договор о преносу моштију био постигнут за време мог прошлогодишњег сусрета на Куби са Свјатјејшим Франциском, папом римским. Ја бих желео да, преко овде присутне делегације, - изразим своју дубоку и искрену братску благодарност папи Франциску. То је и са његове стране био такође сложен корак, зато што мошти нису 930 година изношене из крипте у којој су оне практично биле зазидане.

Ја у томе свакако видим дејство силе Духа Светога, Који ме је довео до разговора с папом римским 2016. године, Који је, несумњиво, надахнуо све оне који су у Римокатоличкој цркви донели одлуку о преносу моштију Светог Николе у Русију. Испоставило се оно што је раније било немогуће учинити, и пренос моштију се поклопио са стогодишњицом страшних потреса у животу нашег народа, и страшних потреса у животу Европе“.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: vseeresi.co

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.