header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Представник Московске патријаршије: Матилда је "плес над гробовима" Штампај Е-пошта
петак, 15 септембар 2017
          Први заменик председника синодалног Одељења за узјамне односе Цркве са друштвом и медијима Московске патријаршије Александар Шчипков, оптужио је министра културе Владимира Мединског за страсти које су се разбуктале поводом филма „Матилда“.

„По мом мишљењу, читава ситуација око „Матилде“ – то је политичка грешка Мединског. Она се морала предвидети, предупредити, водити таква културна политика да се ова ситуација не догоди и ми бисмо данас разговарали на сасвим другу тему“, - рекао је он у емисији „Право гласа“ на каналу „ТВЦ“.

А. Шчипков је указао и на то да је филм подржало министарство културе, а да је „сада министар директно стао на једну од супротстављених страна“ у сукобу који се разбуктао између режисера Алексаја Учитеља и противнице „Матилде“ депутата Државне думе Наталије Поклонске.

По речима црквеног делатеља, ово је већ друга грешка министра. Првом он сматра постављање меморијалне плоче руском генералу и финском државном делатељу Карлу Манергејму у Санкт-Петербургу.

А. Шчипков је такође изразио мишљење да народ не прихвата филм јер „не воли плес над гробовима“.

„Овај филм – то је у одређеном смислу плес над гробовима: нама је познат крај последњег руског императора. Управо то узнемирава, управо то изазива негодовање...“ сматра А. Шчипков.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: „Интерфакс-религија“

Последњи пут ажурирано ( петак, 15 септембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.