header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Коронаверци постају већи хулитељи од свих јеретика свих векова (видео)
Коронаверци постају већи хулитељи од свих јеретика свих векова (видео) Штампај Е-пошта
уторак, 13 октобар 2020

 У КАЛИЊИНГРАДУ ОБАВЉЕНО „ОНЛАЈН КРШТЕЊЕ“

Црква, за коронаверце, више није место спасења, већ извесна организација чији се канони и Устав једноставно могу и не поштовати, или прилагодити себи. Тако мисле сви модернисти, попут протестаната, измишљајући све нове и нове забаве за себе, мислећи да се Црква мора прилагодити њиховим хировима...

Према писању сајта kaskad.tv, у храму града Јантарни (Калињинградска област) одржан је „необичан обред крштења“. Света Тајна је вршена путем видеолинка са храмом који се налазио у Украјини. О томе је у уторак, 6. октобра 2020. године, говорио отац крштеног детета Иван Литкин.

Калињинграђани су одлучили да крсте своју ћеркицу Ољу када је напунила шест месеци. А кум је требао да буде Иванов зет Денис, који се сада налази у Украјини, а који због ситуације са короном није био у могућности да допутује у Русију.

Без имало премишљања, дететови родитељи одлучили су да ће кум бити на крштењу присутан онлајн! Отац девојчице је отишао и договорио се са свештеником у локалној цркви да благослови овај безакони чин.

„Прво су били веома изненађени, рекли су да то нико раније није радио, али на крају су нам изашли у сусрет и обавили смо крштење. На крају, за нашу Православну Цркву не постоје препреке у чињењу добра“, рекао је Иван, погрешно верујући да је модернизам у Цркви добро дело.

На несрећу, и представници Украјинске Православне Цркве (Московске патријаршије) изашли су у сусрет куму Денису. Као резултат, обављено је новотарско крштење на даљину. Иван са супругом Наталијом и ћерком дошао је у храм у Јантарну, а будући кум - у цркву у свом граду. Пре почетка крштења, учесници церемоније укључили су видео позив на својим мобилним телефонима и тако обавили „крштење“ у онлајн режиму.

      

 

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 13 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 121 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.