header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Сорош: Русија у Украјини поткопава моћ Запада – треба нам пораз Путина
Сорош: Русија у Украјини поткопава моћ Запада – треба нам пораз Путина Штампај Е-пошта
понедељак, 30 мај 2022

 КИСИНЏЕР У ДАВОСУ:

ЗАПАД ТРЕБА ДА ПРЕСТАНЕ ДА ТЕЖИ ДА ПОБЕДИ РУСИЈУ

  Ултраглобалиста – амерички милијардер-русофоб Џорџ Сорош - објавио чланак у коме је навео да би руска специјална операција у Украјини могла да поткопа моћ Запада.

Чак и да прерасте у Трећи светски рат: „А наша цивилизација то можда неће преживети“.

Оценио је да сарадња Русије и Кине „представља највећу претњу” за такозвана „отворена друштва”.

Нагласио је да удружени Запад томе мора парирати. Тако да чак и борба против климатских промена „оде у други план“.

„Морамо, додао је. мобилисати све наше ресурсе да окончамо рат што је пре могуће. Најбољи, можда и једини начин да спасемо нашу цивилизацију је - пораз Путина“.

 

 

Хенри Кисинџер

За разлику од Сороша, бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер је на Светском економском форуму у Давосу рекао да Запад треба да престане да покушава да победи Русију рукама украјинске војске. Упозорио је да је то предуслов да се избегне „катастрофа у Европи“.

Кисинџер са милијардером није полемисао, али јесте утицајни руски сенатор и спољнополитички експерт Алексеј Пушков.

„Најопаснија позиција у данашњем свету је либерални фундаментализам који заступају личности попут Џорџа Сороша. Та радикална идеологија паралише мозгове. Према Сорошу, главни садржај глобалног развоја је битка између два дијаметрално супротна система власти: „отвореног друштва“ и „затвореног друштва“. Сорош тиме васкрсава најгору верзију западне доктрине Хладног рата, стављајући на чело светског развоја „не задатак опстанка и развоја човечанства, већ „битку два супротстављена система”.

Пушков је Сорошев приступ назвао црно-белим примитивизмом који не држи воду: „Прво, ни Русија ни Кина нису затворена друштва, већ су различити и много сложенији системи. УРусији и Кини привреда почива на тржишним принципима. Једино што Москва и Пекинг, за разлику од САД, не шире своје политичке моделе, идеологију и системе вредности на друге државе, већ самоштите своје геополитичке интересе“.

Пушков је посебно нагласио да руска специјална операција у Украјини неће постати „пролог“ Трећем светском рату, осим ако западна алијанса не скрене ток догађаја у том правцу:

„Русија у Украјини решава проблем обезбеђења своје стратешке безбедности, коју је НАТО одбио да гарантује. Тоје регионални сукоб који нема потенцијал да постане глобалан осим ако га Сједињене Државе не претворе у такав сукоб“.

 

 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 30 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 72 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.