header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Небојша Вукановић: Кад ће србенда (Милорад Додик) на хаџ у Меку и Медину?
Небојша Вукановић: Кад ће србенда (Милорад Додик) на хаџ у Меку и Медину? Штампај Е-пошта
четвртак, 21 јул 2022

 Прво је на велики православни празник Велики петак, уочи Васкрса 2019. године, био на поклоњењу код папе у Риму, љубио руке светом оцу у Ватикану и тражио благослов да настави тајно да ради у интересу Католичке цркве, прије свега у интересу Хрвата и Хрватске, кључне католичке земље на Балкану.

Потом је у Јерусалиму ставио јармулку, традиционалну јеврејску капицу и помолио се на Зиду плача Мојсију и Јахви, изучио Тору и Талмуд, те молио му дају још коју годину власти, моћи и богатства, а он ће се Јеврејима одужити пребацујући им народни новац и дијелећи руднике и богатства Српске као да су његова прћија.

Изјава да се тобоже помолио за независност и самосталност Републике Српске је најсрамнији и најприземнији покушај манипулације народом и грађанима Српске, јер је његова посјета Израелу доживјела прави дебакл, а врхунац дипломатских активности је било успутно руковање са предсједником Израела, поред предавања рудника и ресурса Српске свом старом ментору Либерману, министру финансија Израела.

Какав је то православни вјерник, како се лажно представља, који пише некакве цедуљице и моли се по хебрејским обичајима Мојсију на Зиду плача? Да ли је срамота да оваквом невјернику и отпаднику од вјере, високи црквени великодостојници дају одликовања? Да ли је довољно да народни новац пребаци на рачун неке епархије, као што је сада незаконито обећао и пребацио 100 000 евра јерусалимском патријарху са рачуна Владе Републике Српске, па да дворској луди и невјернику за синекуру дају ордења, рушећи тако углед Цркве?

Питање је хоће ли, на крају свог путешествија, ускоро Србенда кренути можда на хаџилук у Меку и Медину, кружити око Кабе, обући бијело одијело ћефине, те клањати молитве, од сабаха до ићиндије и акшама, по исламским обичајима и традици, јер му је само то преостало?

Нико нас овако није брукао и срамотио, као дворска луда и марионета странаца без скрупула и образа, и надам се да ће напокон доћи ускоро крај понижавању и бламирању на скоро свим свјетским меридијанима.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: Блог Небојше Вукановића

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 јул 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 76 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.