header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Потпредседница Владе Белгије долази на "Прајд", без обзира на забрану
Потпредседница Владе Белгије долази на "Прајд", без обзира на забрану Штампај Е-пошта
недеља, 04 септембар 2022

 Петра де Сутер, потпредседница Владе Белгије, допутоваће у Београд како би присустовала Европрајду који је најављен за другу половину септембра, сазнаје Нова.рс.

Према информацијама портала, Петра де Сутер потврдила је свој долазак на Европрајд и шетњу која је предвиђена за 17. септембар.

Иначе, Де Сутер је прва трансродна жена у врху неке европске владе, а претходно је била посланица Европског парламента из редова Зелених.

У уторак је председник Србије Александар Вучић изјавио да Европрајда, односно протесне шетње, неће бити и да државни органи, како је рекао, неће дозволити нереде.

“Иако ја не одлучујем о свему томе, саветовао сам и разговарао сам са премијерком и министром унутрашњих послова о томе. Разматрао сам све идеје, оних који су за и они који су против. Сагласио сам се са њиховом идејом и у складу са законом МУП ће реаговати. Оно што је забрањено, биће забрањено. Оно што ће бити дозвољено - скупови у затвореном, хоћете да имате саветовања, не знам шта… То можете да имате. А то што сте планирали да имате, држава је одлучила да нећете да имате. Тачка”, рекао је Вучић.

С друге стране, организатори тврде да ће се Европрајд ипак одржати и да очекују око 15.000 учесника.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 04 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 127 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.