header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Са њима домаћи екуменци хоће да нас уједине
Са њима домаћи екуменци хоће да нас уједине Штампај Е-пошта
среда, 21 септембар 2022

 Белгијски бискупи предложили текст црквеног завета за истополне парове

Белгијски бискупи објавили су данас предлог текста за церемонију за истополне парове упркос ватиканској директиви из 2021. која забрањује црквене благослове за геј парове.

Таквом врстом церемоније није склопљен брак. Циљ је да, како су навели из бискупије, пар захвали Богу што им је дозволио да пронађу једно друго и обећају да ће бити ту једно за друго током живота.  

Бискупи, који говоре фламански, нагласили су да таква литургија није слична црквеном венчању између мушкарца и жене, преноси Бета.

Додали су да је то део напора да се белгијска црква приближи својим геј члановима и да „створи климу поштовања, прихватања и интеграције”.

Цитирали су позив папе Фрање да црква буде отворенија према гејевима.

Предложена церемонија укључивала би „уводну реч, уводну молитву, читање Светог писма”, као и текстове две молитаве – једну у којој се заклињу једно другом и другу, молитву за заједништво.

 

Извор: "Политика"

Последњи пут ажурирано ( среда, 21 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 87 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.