header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Израелски рабини верују у скори долазак "месије"
Израелски рабини верују у скори долазак "месије" Штампај Е-пошта
четвртак, 20 октобар 2022

 Истакнути израелски рабини су уверени да ће се долазак Месије, по свему судећи, догодити у врло блиској будућности.

Крајем септембра 2022. у Израелу, рабин Јаков Зишолц је у религијској емисији на Радију 2000 објавио да су га рабин Хаим Каниевски, који је умро раније ове године, и други мистични „скривени“ рабини упутили да обавести јавност о скором доласку Месије. О томе је писао israeltoday.co.il. Рабин Хаим Канијевски се сматрао једним од водећих рабина ултраортодоксне јеврејске заједнице у Израелу.

Према Зишолцу, покојни Канијевски му је рекао да је већ био у директном контакту са Мошијахом.

Рабин Зишолц је навео да је неопходно ширити глас да је Месија данас ближи него икада, јер је „то питање живота и смрти“ и „то је нешто што ће се догодити врло брзо“. Он је ситуацију у свету назвао "експлозивнијом него што можете замислити" и подсетио на Гога и Магога. Такође је нагласио да у свакој генерацији постоји потенцијални Месија и праведник који тачно знају ко је то. Ово важи и за садашње време.

 „Процес искупљења ускоро почиње, то ће се десити веома брзо. Важно је да људи остану мирни и уравнотежени и да буду у стању да реагују како треба у право време“, упозорио је слушаоце емисије рабин Зишолц.

Рабин Зишолц је навео знаке које су угледни рабини приметили и који су, по њиховом чврстом уверењу, доказ приближавања Месијиног доласка. На пример, рабин Дов Кук, „веома праведан човек, један од највећих људи наше генерације“, предвидео је пре 10 година током велике суше да ће „када дође Месија, Галилејско море бити преплављено“. За неколико недеља, изјавио је рабин Зишолц, Галилејско море ће се напунити први пут откако је рабин Кук објавио ту најаву.

Рабин Зишолц је навео речи „још једног праведног рабина” који је предвидео да у Израелу неће бити избора, већ да ће бити рата. Али ако се избори ипак одрже, они неће донети никакав резултат, јер на основу својих резултата неће моћи да формирају нову владу.

Рабин Јицак Кадури, један од најцењенијих израелских мудраца, и рабин из Лубавича Менахем Шнерсон предвиђали су деценијама раније да ће Бењамин Нетањаху бити последњи премијер Израела пре Месијанске ере. Многи ултраортодоксни Јевреји у Израелу верују да је то истина.

1. новембра 2022. у Израелу ће бити одржани ванредни парламентарни избори на којима ће, према проценама стручњака, победити Бењамин Нетањаху.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 20 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 90 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.