header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Маск: Запад се узалуд нада да ће Путинов наследник бити западније оријентисан
Маск: Запад се узалуд нада да ће Путинов наследник бити западније оријентисан Штампај Е-пошта
субота, 22 октобар 2022

 Западне земље не треба да се надају да ће следећи руски председник бити оријентисан западније од Владимира Путина -  изјавио је амерички бизнисмен Илон Маск.

 „Они који желе да смене Путина погрешно верују да ће следећи председник Русије - ко год да га замени - бити склонији западној филозофији, али мислим да је то мало вероватно. Кремљ није Олимпијада за добре момке“, написао је Маск на свом Твитер-налогу.

Ово се од њега могло очекивати. Између осталог, и зато што је пре неколико дана већ јавно поручио председнику Украјине, Владимиру Зеленском, а и онима у Вашингтону који га подржавају, да хитно започене преговоре са Москвом и да не оспорава руско право на Крим.

Препуштање крима Русији – Кијеву и Вашингтону је недавно препоручио и „патријарх америчке дипломатије“ Хенри Кисинџер.

Бивши италијански премијер Марио Драги рекао је да ће се несугласице унутар Европске уније (ЕУ) због надолазеће рецесије појачавати и оценио да ће то бити победа руског председника у политичком и економском надметању са Европом.

Позвао је притом ЕУ да се „истински уједини“.

Готово у исто време је бивши саветник Доналда Трампа за националну безбедност, Џон Болтон, рекао је да је Путин „центар одлучивања” о свему поводом Украјине и да је зато „легитиман војни циљ”.

Према његовим речима, руски лидер ће се наћи на листи мета за гађање у случају у Украјини употреби атомско наоружањо.

       Портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући Болтонове речи, нагласио је да је безбедност председника РФ на одговарајућем нивоу и да они који су за њу задужени „ узимају у обзир све претње“.

 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( субота, 22 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 94 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.