header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Петоколонаш Песков позива папу - пиромана да гаси ратни пожар
Петоколонаш Песков позива папу - пиромана да гаси ратни пожар Штампај Е-пошта
уторак, 25 октобар 2022

 Кремљ је спреман да са папом разговара о питању решавања рата у Украјини

Путинов портпарол је рекао да Кремљ није против укључивања папе у решавање питања Украјине.

Кремљ није против укључивања папе Фрање у украјинско питање, међутим, примећују присуство у Кијеву регулаторног оквира који омета преговоре са Русијом. Ово је изјавио прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков у разговору са новинарима, преноси Интерфакс.

 „Ако је све то у складу са напорима у погледу проналажења могућих исхода, онда се то може позитивно оценити. Али, с друге стране, ова изјава не говори ништа да неко треба да позове председника Зеленског и да се позабави законодавним оквиром који забрањује било какве преговоре са руском страном“, одговорио је портпарол Кремља.

 „Спремни смо да о свему томе разговарамо и са Американцима, и са Французима, и са папом. Русија је отворена за све контакте, али морамо поћи од чињенице да је Украјина кодификовала ненастављање преговора“, додао је Песков.

Подсетимо, француски председник Емануел Макрон затражио је од папе Фрање да позове председника Русије и патријарха Кирила да помогну у решавању војног сукоба у Украјини.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 25 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 101 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.