header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Повратак Стаљинових директива
Повратак Стаљинових директива Штампај Е-пошта
петак, 24 март 2023

 Медведев директорима војних фабрика прочитао телеграм који је 1941. њиховим претходницима послао Стаљин

Дмитриј Медведев је двоструки заменик Владимира Путина. И на челу националног Савета безбедности. И на челу Војне комисије.

У оба својства је нашао за потребно да чита босовима и радницима руске војне индустрије прочита Стаљинов телеграм директорима предузећа совјетске наменске индустрије.

А у телеграму, који им није прочитао тек онако, Стаљин је указао и упозорио:

„Молим вас да поштено и на време произведете наручене корпусе за тенкове Чељабинског тракторског завода. Сада вас молим и надам се да ћете извршити дуг пред Отаџбином. Кроз неколико дана - ако будете прекршиоци свог дуга пред Отаџбином - почећу да вас уништавам као криминалце који занемарују част и интерес своје Отаџбине“.

Још је додао: „Не смемо дозвољавати да наша војска због недостатка тенкова трпи на фронту, а да ви у дубокој позадини ленчарите и живите као бубрези у лоју“.

У потпису је стајало: „Јосиф Стаљин. 17. 09. 1941."

Медведев је нагласио да се – док траје специјална операција у Украјини – производња и реализација планова морају мерити и контролисати на сваких десет дана. Да се више не може водити рачуна о тромесечним и годишњим плановима производње за фронт.

На крају је рекао: „Колеге, желим да ме чујете и да запамтите Генералисимусове речи. Јасно вам је да су ефекти Стаљиновог обраћања били веома импресивни“. 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( петак, 24 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 97 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.