header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Чему води "синодалност" римокатолика и "источни папизам" Константинопоља - унија на превару!
Чему води "синодалност" римокатолика и "источни папизам" Константинопоља - унија на превару! Штампај Е-пошта
четвртак, 14 септембар 2023
          Већ у два наврата смо објавили публикације, које прате наизглед различите трендове у Римокатоличкој и Константинопољској цркви. Ево главних публикација на ову тему:

http://borbazaveru.info/

http://borbazaveru.info/content/

️ Ватикан је на ивици глобалних фундаменталних промена које би могле да утичу на целу Католичку цркву. Већ 2024. године Католичка црква може постати саборна црква. Поједностављено: раније је одлуке доносио папа, а сада ће се увести механизми саборног одлучивања.

️ Прави циљ револуције "саборности" може бити имплементација у Католичкој цркви лево-либералне агенде западног света: од женског свештенства до легализације сексуалне перверзије.

️ Истовремено, у православном свету, Фанар покушава да развије и наметне Помесним црквама нову еклисиологију, чија је суштина да у Православљу не може бити потпуне равноправности Помесних цркава. Неко мора бити главни. Према константинопољским теолозима, њихова Црква је та која се уздиже изнад осталих Цркава.

️ „Саборност“ међу католицима и ново „папство“ међу православним хришћанима је темељ за предстојеће уједињење цркава. Папа Франциско и патријарх Вартоломеј већ дуже време отворено говоре о таквим плановима.

️ Јасно је да је једина сила која спречава такво уједињење и накнадну легитимизацију - Руска православна црква. У овом случају постају јасније актуелне акције Фанара на дискредитовању Руске православне цркве и слабљењу њене позиције, а у идеалном случају, потпуном екскомуникацији из васељенског православља.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 14 септембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 94 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.