header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Илон Маск: Америка својим глупим одлукама гура свет у Трећи светски рат
Илон Маск: Америка својим глупим одлукама гура свет у Трећи светски рат Штампај Е-пошта
уторак, 24 октобар 2023

 Човечанство иде ка трећем светском рату због политике коју воде америчке власти, које гурају Русију и Иран ка стварању коалиције са Кином, мишљења је најбогатији човек света Илон Маск.

„Мислим да ми, а да тога нисмо свесни, идемо ка Трећем светском рату, доносећи глупе одлуке једну за другом“, рекао је Маск у подкасту објављеном на његовој страници на Иксу (бившем Твитеру).

Према речима Маска, политички курс који је изабрао Вашингтон „гура Русију и Иран да уђе у савез са Кином“, који заједно представљају импресивну противтежу Западу. Уколико се сукобе интереси ове две стране, треба очекивати „битку великих размера” у којој коалиција предвођена САД неће имати „предност у индустријској снази” која би могла да обезбеди победу у борбама.

 „Русија има сировине, а Кина индустријски потенцијал, што је, искрено, идеална комбинација са тачке гледишта рата“, рекао је Маск и позвао власти САД да напусте политику конфронтације.

„Ово је неразумно, и мислим да ће довести до огромног ризика за цивилизацију… Могуће је да се никада нећемо опоравити од трећег светског рата. И мислим да у овом тренутку тај ризик убрзано расте”, закључио је бизнисмен.

 

 

 

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 24 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 100 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.