header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Израел тражи да папа одлучи на чијој је страни
Израел тражи да папа одлучи на чијој је страни Штампај Е-пошта
петак, 03 новембар 2023

 Израелски председник Исак Херцог истиче да став Ватикана о рату остаје превише „осматрачки“.

Израел жели да папа Фрања јасно дефинише на чијој је страни у сукобу између Израела и Хамаса у Појасу Газе, преноси infovaticana.com.

Израелски министар спољних послова Ели Коен, а касније и председник земље Исак Херцог изразили су забринутост због папине неутралности у израелско-палестинском рату.

Ели Коен је у разговору са државним секретаром за односе Ватикана Полом Галагером рекао да Израел „очекује да Ватикан изрази јасну и недвосмислену осуду акција Хамасових терориста против жена, деце и старијих само зато што су Јевреји“.

Са своје стране, израелски председник Исак Херцог истиче да је став Ватикана о рату за сада и даље превише „опрезан“, али би „желео да чује веома снажну изјаву Свете столице“.

Израелски лидер је подсетио да је интервенисао неколико пута последњих месеци како би одбранио слободу хришћана у Израелу пред нападима ултраконзервативних Јевреја, а затим додао: „Желео бих да чујем папу да се јасно изјасни о деци.”

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 03 новембар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 123 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.