header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Стаљинистичка диктатура у Московској патријаршији Штампај Е-пошта
четвртак, 25 април 2024

 Патријарх Кирил ставио под забрану свештенослужења свештеника који је обавио опело Наваљном

Патријарх Кирил забранио је служење свештенику Димитрију Сафронову, који је извршио опело руском опозиционару Алексеју Наваљном.

На сајту Московске епархије објављен је указ који је потписао патријарх Кирил, у коме се наводи да је „свештеник Димитрије Сафронов, клирик храма Покрова Пресвете Богородице на Лишчиковој гори у Москви, ослобођен послушања, стављен је под забрану свештенослужења у трајању од три године без права давања благослова, ношења мантије и свештеничког крста“. Свештеник је послат „на три године у Цркву Светог Пимена Великог у Новим Воротницима у Москви да обавља дужност псалмочитача и врши она задужења која му одреди настојатељ“.

 „На крају периода епитимије, на основу повратне информације са места послушања, биће донета одлука о могућности његовог даљег свештеничког служења“, наводи се у указу патријарха Кирила.

Разлози за ову одлуку нису наведени у документу.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 25 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.