header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Јеретик са Фанара позвао је отвореног хомосексуалца на прославу годишњице Никејског Сабора Штампај Е-пошта
петак, 26 април 2024

 Патријарх Вартоломеј је француском премијеру говорио о заједничком обележавању са католицима 1700. годишњице Првог васељенског сабора 2025.

Вартоломеј је позвао 22. априла 2024. године француског премијера Габријела Атала, отвореног хомосексуалца, на прославе поводом 1700. годишњице Првог васељенског сабора.

Француски премијер је на састанку који је трајао око 45 минута питао патријарха Вартоломеја о православним и међухришћанским иницијативама Цариградске патријаршије, које имају за циљ јачање хришћанског јединства, очување природне средине и постизање толико жељеног мира. за ратом разорене народе.

У свом одговору, поглавар Фанара се детаљно осврнуо на деловање Цариградске цркве у наведеним областима, а није пропустио да истакне и нову иницијативу коју је предузео са папом Фрањом за заједничку прославу 1700. годишњицу сазивања Светог Првог Васељенског Сабора следеће, 2025.

На крају састанка, Вартоломеј је позвао Габријела Атала да присуствује прославама које ће се одржати у Никеји Витинској, месту одржавања Првог Васељенског Сабора.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 26 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.