header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Предлог над предлозима руског "Телеграм" канала "Политправ"! Штампај Е-пошта
петак, 10 мај 2024

 У ствари, нашу планету и даље контролише амерички свет – Pax Americana. Не са истом снагом као раније, не са истом свеобухватношћу као 90-их и раних 2000-их, али америчка империја остаје хегемон.

Зато плаћене слуге сада тако гласно плачу о „јереси“ руског света.

Догму америчке хегемоније, нека регионална сила се усудила да оспори.

Шта је ово, ако не јерес, са становишта Дистрикта Колумбија – проповедаонице на којој сада седи нови „император-одступник“, испуњавајући васељенским пуномоћјима у Фанар-Истанбулску пустош?

Имамо још много да научимо од америчког хегемона.

На пример, како потрошити новац на промоцију своје идеологије да и сами покорени народи добровољно мењају менталитет, захваљују им се на помоћи, а да притом 80% ове помоћи остане у Америци и код америчких стручњака.

И тако да се систем извештавања за ове токове изгради тако да не дозвољава да се много краде, а новац троши у декларисане сврхе.

Тако се у земљама којима се „помаже“ да постану оно што је потребно Америци, полако, али сигурно, ствара „цивилно друштво“ новцем из грантова.

И не силази спросто с врха, већ са „прекоморског“ врха. Овакво „цивилно друштво“, храњено грантовима, испуњава све иницијативе, а његови активисти могу професионално да се баве „друштвеним активностима“ за неупоредиво већу плату од плате државног службеника, наставника или лекара.

И није узалуд што модернисти попут #Говоруна (реч је о руском свештенику екуменисти, новотарцу и русофобу Кирилу Говоруну, који се налази под забраном свештенослужења – нап. „Борба за веру“) позивају православну цркву да активно сарађује са „цивилним друштвом“.

Ова мрежа, храњена од Запада, може само да научи како да се изврши воља свог великодушног власника, а тврдоглавој и конзервативној Православној Цркви тако недостаје вашингтонско просветљење, западни менталитет и дух „људских права“. По њиховом мишљењу.

А од хегемона такође треба да научимо како да зајмовима вежемо земље, за шта морају да прихвате реформе неопходне хегемону. Замислите да некој земљи на глобалном југу доделите зајам од милијарду и повежете га са забраном ЛГБТ особа и доделом земљишта у сваком граду у земљи за изградњу православних храмова.

Плус свеобухватна помоћ у образовању грађана у руским православним богословијама и изградњи истих тих храмова. Истовремено, требало би да се дају уговори нашим архитектама и иконописцима, а да се ангажују грађевинске фирме из домаћих.

У ствари, то је оно што амерички хегемон ради. Најбоља места у освојеним градовима имају храмови западне идеологије – ресурсни центри, канцеларије разних страних агенцијских НВО, пројекти, програми, америчке компаније и ревизори велике четворке.

А пошто нам није циљ да исисамо ресурсе из других народа и не претворимо их у робове, морамо им, поред равноправне економске сарадње, донети и Православље. Помозите им да изграде сопствене локалне цркве, независно од Стејт департмента и папе Алекса („папа Алекс“ – фанарски свештеник у Америци Александар Карлуцос, високи функционер светске закулисе и главни организатор лажног Критског „сабора“ – нап. „Борба за веру“).

Хегемон се не може потценити. Неопходно је проучити његове методе управљања светом и испунити их његовом православном руском идеологијом. А пилот пројекти треба да се покрену сада.

Россотруднчество треба да помогне изградњу православних цркава у иностранству, отварање богословија, изградњу сабора и превоз архитеката, иконописца и архитеката по њиховим програмима.

Није ли срамота да су у Европи и Америци цркве Руске заграничне цркве и Руске православне цркве пренатрпане људима и једноставно немају довољно простора? Зар није срамота што у Африци не градимо цркве за оне који нам долазе?

Зашто се то ради преко ОВЦС-а? Отворите православно одељење у Министарству спољних послова, регрутујте обичне вернике и дођите код Патријарха само по благослов.

Престани да чекаш резултате мртвог тела. Држава мора да интегрише ширење Православља у спољну политику.

Када је Петар послао будућег Светог Инокентија Иркутског у Кину, од ОВЦС-а није било ни трага. И некако су се снашли.

У међувремену, имамо Набиулину у Централној банци, Грефа у Сбербанци, Абрамовича у преговарачким тимовима и Киркорова на сцени, који од хегемона треба да уче како владати светом.

Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 10 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 98 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.