header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: „Светосавско звонце“ као оруђе Антихриста Штампај Е-пошта
понедељак, 13 мај 2024
          Још давне 2011. године, писали смо о подмуклом подривању Православља и Светог Предања преко црквеног дечијег часописа „Светосавско звонце“. Још тада су новотарци у овом листу (који је Синод одобрио као помоћно средство за веронауку), између осталог, ударили на припрему за Свето Причешће, па су децу учили да се пред причешће може јести  риба, конзерве сардине и туњевине“ (овде:). Деценију касније, дошло се до тога, да децу уче, да за Причешће није потребна никаква припрема. Но, узевши у руке, ових дана, последњи број „Звонца“, уочили смо низ нових опакости!

Већ на насловној страни, деци сугеришу основни постулат новотарства – да у постојећем црквеном учењу и поретку нешто ПРОМЕНЕ. Па им тако насловно гесло гласи: „ПРОЧИТАЈ, ИСТРАЖИ, ПРИМЕНИ, ПРОМЕНИ“. Насловна слика показује, да могу да промене чак и писмо Свете браће Кирила и Методија, односно да укину црквенословенски језик и замене га савременим српским.

А онда долази – како би се „вода замутила“ и све изгледало "православно – песма Светог Владике Николаја „Знаш ли ко те љуби силно“. Али, лажно „Светосавско звонце“ ову песму запечаћује жигом звери – QR кодом, а већ на следећој страни од деце траже да преко датог QR – кода пронађу песму, чији садржај треба да насликају. Жиг звери се тако легализује - чак и у вери - као сврховито средство.

Помиње се, потом, отац Јустин, опет „да се Власи не досете“, а онда долази пар страна „Библије у стрипу“.

За приказ узета су два детаља из Књиге Постања, - о посети Три Анђела праоцу Аврааму код Мамријског дуба и догађај у Содому. Њих је илустровала извесна Теодора Кумануди.

Оно што прво пада у очи, је то да се уопште не помиње да је реч о Светој Тројици у лику Три Анђела, већ се они просто, називају „странци“. А видећемо мало касније и зашто.

„Странци“ говоре Аврааму да је „Содом тако препун греха, да се врло лако може десити да га Бог избрише са лица земље“. Да је у питању мужеложништво - педерастија, „странци“ не помињу.

Онда они стижу у Содом. Лот их позива код себе у дом, да их угости, пошто су „странци“. „Звонце“ све више фалсификује и лаже. Сакрива истину да је Лот сакрио Анђеле у свој дом зато што су Содомљани хтели да их „познају“, односно да легну са њима као са женама. Па су у тој намери навалали на врата Лотовог дома, да би их срушили, и претили Лоту да ће и њему учинити исто, зато што штити ове људе.  Но, „Звонцетова“ прича је „фенси“ и „сладуњава“. По овим хулитељима, Содомљани траже странце од Лота зато што су „чудни“ и зато што „изгледа да ће направити неприлике“, па „боље да их протерамо из града“.

 
 

Содомљани, дакле, нису криви за содомију. Они само хоће да протарају зле „странце“ из свога града. Али тада, „два анђела“ ослепљују људе испред Лотове куће, и наређују да Лот напусти Содом, јер је Бог наредио да „униште град греха“.

 И тако је сликом и речју, лажно „Светосавско звонце“ превело децу жедну преко воде. Прочитавши причу, деца ће само знати: Содом је био грешан град. Грех његових људи је био у томе што су хтели да протерају странце из Лотовог дома (а странци су у то време били "светиња"), и јер би им могли правити неприлике. Рекло би се - Содомљани су били скоро честити људи.

Прича је „политички коректна“. Нема ни помена да су Содом и Гомор уништени огњем и пепелом због педерастије. Као да основци не виде пред својим очима „параде поноса“ данашњих Содомљана, па је – може бити – срамно помињати им који је грех био у питању.

Иначе, уредник лажног „Светосавског звонца“ је извесна Ивана Димић (никад чули за њу нисмо). Уосталом, ко је уредник мање је важно, јер се зна да риба од главе смрди.

Зато, драга браћо и сестре, драги наши читаоци, не дајте својој деци да читају „Светосавско звонце“ нити било који часопис који издаје екуменистичко-новотарска патријаршија у Београду. Ти људи су непријатељи Истине и свега светосавског, а припадници и пријатељи све до једне антихристовске организације и покрета, чији је циљ уништење Цркве Православне, као последњег бастиона коначном тријумфу зла на Земљи и зацарењу Антихриста.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 13 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 130 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.