header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Данас": Антиекуменски скупови упркос полицијској забрани
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
недеља, 31 октобар 2010

                                                  31/10/2010 16:54 | Београд

Антиекуменски скупови упркос полицијској забрани

        Београд - Припадници Министарства унутрашњих послова Србије привели су у суботу рашчињеног монаха Антонија, у свету Драгана Давидовића и после двосатног задржавања у Полицијској управи Стари град пустили га без извођења пред истражног судију. Монах Антоније приведен је због појављивања на антиекуменском скупу пред Патријаршијским двором у Београду, који је МУП Србије забранио.
Детаљније...
 
В. Димитријевић: Како је Владимир Ерић из Чачка због папине фотографије остао без посла
Текстови Владимира Димитријевића
субота, 30 октобар 2010

Владимир Димитријевић

БУДУЋНОСТ ЈЕ ПОЧЕЛА!

        Годинама слушамо о томе како Србе треба преваспитати, учинити толерантнијим, спремним на дијалог, промену оријентације, итд, итд. Један од услова је да примимо римског папу и да му се бар у Нишу 2013, поклонимо. Све је то, ипак, већ виђено. Матавуљевом Пилипенди су нудили да прими унију како би добио жито, а кад глад прође – нека се поново врати својој вери. Пилипенда је понуду одбио, и морао је да прода последњу кокошку, Пиргу, да би остао православни Србин.
Детаљније...
 
Приведен отац Антоније
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
субота, 30 октобар 2010

 30. 10. 2010. 17:33h | Срна

Приведен бивши монах Антоније Давидовић

         Рашчињени монах Антоније Давидовић приведен је данас испред Српске патријаршије у Београду због појављивања на скупу против хапшења противника геј параде, који је био забрањен, потврђено је из МУП-а Србије. Давидовић је пуштен после двоипочасовног задржавања у Полицијској управи Стари град без извођења пред прекршајног судију.
Детаљније...
 
Томислав Ерић: Апокалипса на прагу
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
субота, 30 октобар 2010

Томислав Ерић

У СУСРЕТ ИЗАЗОВИМА ОВОГ ВЕКА

       Наши преци су се држали својих континуитета - историјских, духовних културних и материјалних, и свагда су чували своју баштину да остане неокрњена и трајна.
Детаљније...
 
Виртуелно духовништво или личносни однос?
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 29 октобар 2010

Срећа, то значи бити у личносном односу са неким и претпоставља сусрет, а до сусрета једино може доћи кроз подвиг

          Уз дужно поштовање према господину Александру Арсенину као човеку који је увек улагао велики труд да расветли нус-појаве приликом употребе савремених информационих технологија и упути људе у правилно владање истима као средством које може да користи насупрот падању под њихову власт, осећамо сада обавезу да реагујемо једним критичким освртом на један мањи део његовог текста “Осврт на духовни рад оца Гаврила на интернету“ који је објављен пре три дана на интернету. (http://www.dverisrpske.com/tekst/1873717)
Детаљније...
 
Вести из "сестринске цркве"
СВЕТ ОКО НАС
петак, 29 октобар 2010

 ПАПА БЕНЕДИКТ XVI У ХРВАТСКОЈ ПОЧЕТКОМ 2011. ПОВОДОМ 50 ГОДИНА ОД СМРТИ АЛОЈЗИЈА СТЕПИНЦА

         ЗАГРЕБ, 29. ОКТОБРА /СРНА/ - Папа Бенедикт Шеснаести долази у Хрватску почетком наредне године, поводом 50 година од смрти кардинала Алојзија Степинца, кога је Ватикан прогласио "блаженим", иако је здушно подржавао усташку власт током Другог свјетског рата.
Детаљније...
 
"Правда": Уранијум нам је уништио гене; девојчица рођена без очију
СВЕТ ОКО НАС
петак, 29 октобар 2010

 Уранијум нам је уништио гене

Тема дана| 26. октобар 2010.

Од Хирошиме до Ко­со­ва та­кав рат­ни зло­чин ни­је за­бе­ле­жен, ре­као је не­дав­но др Ду­шан Ста­но­је­вић, про­фе­сор Ме­ди­цин­ског фа­кул­те­та у Бе­о­гра­ду, го­во­ре­ћи о по­губ­ним по­сле­ди­ца­ма НА­ТО бом­бар­до­ва­ња оси­ро­ма­ше­ним ура­ни­ју­мом. Бом­бар­до­ва­ли су нам ге­не, а не фа­бри­ке – об­ја­снио је ње­гов ко­ле­га са Ме­ди­цин­ског фа­кул­те­та у При­шти­ни, проф др Алек­сан­дар Ва­сић.

Детаљније...
 
Избегли монаси на Јелици: У ишчекивању вести са јесењег заседања СА Сабора
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
четвртак, 28 октобар 2010

 Одбегло братство спрема зимовник

Братија манастира Црна Река пет месеци бивакује на Јелици, чекајући реч Црквеног суда и Сабора СПЦ

Чачак – Кад смо ступили у бивак калуђера на Јелици сви су били у послу, па их није требало питати да процене колико ће остати на планини. Навукли су дрва из забрана и сложно крате грабовину за огрев, у једној страни издубили старински трап где од мраза чувају кромпир и друге намирнице и спремају се, дакле, за горску зиму.

Детаљније...
 
Владимир Димитријевић: Жртва и гомила
Текстови Владимира Димитријевића
четвртак, 28 октобар 2010

Владимир Димитријевић

 ЖРТВА И ГОМИЛА

         Француски философ Рене Жирар тврдио је да је убиство изабране жртве вековима сматрано неопходним да би се створила друштвена кохезија. Личне пожуде претапају се у колективну жељу да пројектовано зло буде поражено, што се постиже убијањем жртве коју друштво прогласи за извор зла. Тада се појављује мит који сакрализију насиље и чини га неопходним. Насиље над одабраним жртвама свагда се понавља, јер гомила има потребу за јединством.
Детаљније...
 
"Правда": Синдром Хирошиме стигао у Србију; на Србију сручена 21 тона уранијума
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 28 октобар 2010

  Синдром Хирошиме стигао у Србију

          СУ­БО­ТИ­ЦА – За­хва­љу­ју­ћи хра­бро­сти око 50 срп­ских ле­ка­ра са Ко­со­ва, из Бе­о­гра­да и Су­бо­ти­це, и пред­сед­ни­ку Ги­не­ко­ло­шке сек­ци­је у На­род­ном фрон­ту у Бе­о­гра­ду, др Ду­ша­ну Ста­но­је­ви­ћу, др Го­ра­ну Бе­ли­ћу ко­ји жи­ви у Ко­сов­ској Ми­тро­ви­ци, а ко­ји је на че­лу ти­ма струч­ња­ка, ме­ђу ко­ји­ма су и др Ја­сми­на Дур­ко­вић и др Го­ран Би­ћа­нић из су­бо­тич­ке бол­ни­це и чи­тав ко­ле­ги­јум ле­ка­ра са Ко­со­ва – исти­на о стра­вич­ним по­сле­ди­ца­ма НА­ТО бом­бар­до­ва­ња отва­ра се по­сле де­сет го­ди­на у јав­но­сти, ко­рак по ко­рак, да би на­род овог под­руч­ја био спа­сен би­о­ло­шког уни­шта­ва­ња. Сви ови ле­ка­ри су за­ме­ни­ли Ар­чи­бал­да Рај­са, јер по­је­ди­нач­на све­до­че­ња Ср­ба у све­ту рет­ко су ува­же­на.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Следећа > Крај >>

Резултати 9741 - 9760 of 11835
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 54 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
МОЛИМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"

+ + +

Молимо наше цењене посетиоце да се помоле Богу за здравље и спасење душе раба Божијег Александра.

Уредништво

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.