header image
НАСЛОВНА СТРАНА
В. Димитријевић: Уочи преговора на Кипру - 2. део
Текстови Владимира Димитријевића
четвртак, 15 октобар 2009

Владимир Димитријевић

ЗАШТО ОВО РАДИМ

Дошао је час да одговорим на писмо читаоца сајта „Борба за веру“ (http://www.borbazaveru.info/content/view/1524/47/), који се осврнуо на мој текст о литургијским реформама и мешовитим богословским комисијама, објављен на овом сајту 2. октобра 2009. (http://www.borbazaveru.info/content/view/1506/52/). Читалац је тражио да се одредим према досадашњим преговорима са римокатолицима, члановима Мешовите комисије из Србске Цркве, да кажем ко их шаље, с чијим ће овлашћењима бити на Кипру од 16. до 23. октобра, и шта ми, као верници, можемо да учинимо да до неке врсте уније с папом ипак не дође.

Детаљније...
 
Отворено писмо Еп. бачком Иринеју (интегрално)
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
четвртак, 15 октобар 2009

Отворено писмо епископу Бачком г. Иринеју –

родитељи деце штићеника Црне Реке

(ИНТЕГРАЛНО)

Поштовани владико,

као родитељи, старатељи и чланови породица деце која се налазе или су се налазила у Православно мисионарском Духовно Рехабилитационом центру ЦРНА РЕКА желимо да Вам се захвалимо на агилности и залагању које сте показали да би побољшали и унапредили положај људи који су погођени епидемијом наркоманије од које бар у нашој земљи болује више стотина хиљада људи, што зависника што сузависника. Овде превасходно мислимо на Ваш труд у оснивању и руковођењу центром Земља Живих при манастиру Ковиљ, који је многим младим људима помогао у борби против наркоманије.

Детаљније...
 
Осмогодишњак променио пол
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 15 октобар 2009

Dječak (8) promijenio spol

Image        Ja sam curica, tvrdio je Joey Romero već s četiri godine svojim roditeljima koji su ga pokušavali ispraviti govoreći 'Ne, ti si dječak'.. Nije htio ošišati kosu s pet, a sa šest godina liječnici su dijagnosticirali da je transseksualac.
Детаљније...
 
В. Димитријевић: Уочи преговора на Кипру - 1. део
Текстови Владимира Димитријевића
среда, 14 октобар 2009

Владимир Димитријевић

УОЧИ ПРЕГОВОРА НА КИПРУ

 Године 2009, 16. октобра, на Кипру се настављају преговори Мешовите православно - римокатоличке комисије за дијалог, чији је циљ - поново јединство Рима и Истока. Сапредседавајући комисије су кардинал Валтер Каспер и титуларни митрополит пергамски Јован (Зизјулас).

Детаљније...
 
Отац Венијамин: Многи су продали своје душе
БОРБА ЗА ВЕРУ
среда, 15 октобар 2008

Беседа оца Венијамина - на Покров Пресвете Богородице 2008.

        Данашњи празник Покрова Мајке Божије је везан за велико чудо које се десило у 10. веку, 911.године у цркви Пресвете Богородице у Влахерни у Цариграду. Мајка Божија је чинила чуда, и за живота свога, чинила је чудо и после одласка на Небо.
Детаљније...
 
О. Бранислав: Синод се поводом Ц. Реке није састајао
СВЕТ ОКО НАС
уторак, 13 октобар 2009

У Црној Реци остало само 15 штићеника

Image        Већина оних који су напустили камп поново је дошла у контакт са дрогом, а шесторица су због предозираности наркотицима преминула

Детаљније...
 
Прота Матеја Матејић: Духовни компаси
Протојереј-ставрофор др. Матеја Матејић
уторак, 13 октобар 2009

Протојереј – ставрофор др Матеја Матејић

ДУХОВНИ КОМПАСИ

   Давно, давно, скоро пре две хиљаде година, мудраци са Истока, када су хтели да пронађу место где се налазио новорођени Младенац Христос, служили су се звездама као путоказом и звезда их је довела до Витлејема. Касније је пронађен компас, или бусола, и морепловци и ваздухопловци се користе њима да би стигли до одређеног циља. И као што су њима потребни инструменти да би дошли до свога циља, тако су и нама потребни духовни инструменти да нас воде кроз живот и доведу до вечног живота. Ту је, на првом месту, Црква која је наш брод који нас води у вечност. Она је наш ковчег спасења и наша школа духовности.

Детаљније...
 
За новотарце Зизјулас већи ауторитет од Св. Саве
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
понедељак, 12 октобар 2009

Грчка школа и српски ђаци

Павле има лични ауторитет и харизму који надилазе и функцију патријарха. Свако други ко га наследи, опште је мишљење, имаће само функционални ауторитет. Али, неки од журних кандидата као да то не схватају

„НИН“, 8.10.2009.

Детаљније...
 
Писмо родитеља штићеника Црне Реке Еп. бачком Иринеју
СВЕТ ОКО НАС
понедељак, 12 октобар 2009

Умрло шесторо бивших штићеника Црне Реке

         Педесет родитеља штићеника Центра за лечење наркоманије Црна Река упутило је отворено писмо епископу бачком Иринеју у понедељак поводом смрти шест зависника који су центар напустили од почетка "кампање" против тамошњег начина лечења наркомана.
Детаљније...
 
Марк Маркиш: Дванаест питања о екуменизму
Антиекуменизам
понедељак, 12 октобар 2009

          У савременом свету често смо приморани да слушамо о екуменизму, о екуменистичком покрету, о питањима и споровима који га прате. Подробно излагање разноликих аспеката екуменизма може се наћи у књигама: архим. Серафим, архим. Сергиј: Зашто православни хришћанин не може да буде екуменист, СПб, 1992. г.; јером. Серафим (Роуз): Православље и религија будућности; Л. Перепелкина: Екуменизам, и низу других. Наш задатак је само да дамо преглед догађаја, гледања и проблема везаних за екуменизам данас.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Следећа > Крај >>

Резултати 9741 - 9760 of 10675
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 47 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.