header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Нека појашњења о егзодусу монаштва Епархије рашко-призренске
Један од Лазаревих
понедељак, 21 јун 2010

Нека појашњења о егзодусу рашко-призренског монаштва

         Теку дани у нашој напаћеној Србији. Седма сила, тј. медији, свим снагама јуришају на отвореном фронту, често ни сами не знајући на кога, нити из ког разлога. Али, то очигледно за њих није ни битно; за данашње медије битно је да доследно извршавају заповести својих налогодаваца, тј. послодаваца.  Никако случајно, на списку мета и циљева ових најамника нашла се после свих и свега у овој држави и Црква. О крупним црквеним проблемима пишу и говоре потпуно неписмени (у црквеном смислу), али зато врло тендециозни новинари и извештачи.

Детаљније...
 
Масовно напуштање Римокатоличке цркве
СВЕТ ОКО НАС
понедељак, 21 јун 2010

Верници окрећу леђа Ватикану

Римокатоличка црква суочена са највишом квотом иступа верника у минулих стотину година

Кард. Кресценције Сепе

          Немачки и аустријски бискупи први су зазвонили на узбуну, пастири бискупија у другим европским земљама требало би да их следе. У Немачкој и Аустрији се очекује да ће до краја године око пола милиона верника званично напусти Римокатоличку цркву. На европском нивоу број би могао да премаши и два милиона, предвиђа најпознатији европски критичар Ватикана, швајцарски теолог Ханс Кинг.
Детаљније...
 
Предраг Р. Драгић Кијук: Свето чудовиште
Предраг Р. Драгић Кијук
недеља, 20 јун 2010

Предраг Р. Драгић Кијук

Свето чудовиште

1.

        Тачно пре 114 година (у листу "Дубровник", од 19. јула 1896.) Дум Иво Рајич, некадашњи гимназијалац у дубровачком Сјемененишту и скупљач "народнијех пјесама", оптужује Матицу хрватску за плагијаторство, преверавање и политичку изопаченост примењену у науци о књижевности. У тексту "На знање Матици Хрвацкој" Рајич се супротставља варварству над чињеницама и културолошкој политици која је сакупљено народно благо из Босне и Херцеговине обелоданила под насловом "Хрвацке народне пјесме". Он истиче да песме које је сакупљао (као и Дум Перо Марковић што је сакупио 14 хиљада стихова) по етнолошким назнакама, по јунацима који се опевају, по духу и најсавршенијем српском стиху (десетерцу) несумњиво припадају српском народу, баш као што "све што до данас добра у књижевности код Хрвата има" јесте сакупљено народно "српско благо".
Детаљније...
 
Новотарска посла: с петокраком на грудима
СВЕТ ОКО НАС
недеља, 20 јун 2010

ПОП ИЗ ПОЖАРЕВЦА ВАТРЕНИ НАВИЈАЧ ЦРНО - БЕЛИХ

Петак, 21. Мај, 2010.

 Протојереј Братислав Павловић, велики навијач Партизана, на служби у селу Кличевац недавно угостио делегацију из Хумске

Детаљније...
 
Шта то хоће "Јувенилци"?
СВЕТ ОКО НАС
недеља, 20 јун 2010

Зашто се друштву не свиђа „јувенилни систем“

 Дуго времена су „јувенилни систем“ његове присталице представљале друштву и власти као панацеју за решавање малтене свих проблема везаних за насиље над децом. Његове противнике су именовали „маргиналцима“ и „назадњацима“ које нема смисла позивати на разматрање проблема, а тим пре им давати реч. Међутим, догађаји током последњих месеци непобитно доказују да су ствари кудикамо сложеније. Започет крајем новембра у препуним салама „отворених јавних расправа“, протест се данас излио на улице.

Детаљније...
 
Шта Његова Светост каже о богослужбеној пракси у СПЦ
ЗВАНИЧНА САОПШТЕЊА
субота, 19 јун 2010

ЈОШ ЈЕДАН ДОКАЗ О ТОМЕ КО ЗАИСТА НЕ ПОШТУЈЕ ПАТРИЈАРХА

И САБОР СПЦ

(Аудио запис Патријархове изјаве о богослужбеној пракси у СПЦ)

        С обзиром да се клеветници са неких званичних сајтова СПЦ редовно заклањају иза ауторитета Патријарха и Сабора (епископата, како они кажу-прим. „Борба за веру“), износећи своје клевете против правоверних, показаћемо на још једном примеру шта је права истина, и ко то, заиста, не поштује Српског Патријарха и Сабор.
Детаљније...
 
Момир Лазић: Владици Артемију
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
субота, 19 јун 2010

Момир Лазић

БОГОТРАЖИТЕЉУ

Владици Артемију

 

У Теби је Косово

Заувјек заспало.
Детаљније...
 
Неприкосновена власт Синода
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
субота, 19 јун 2010

Предлог онима који су за «по новом»

 Пошто кажу да све треба да се врати како је било раније, у првим вековима, онда би доследно томе требали да заступају став да се укину Богослужења на српском језику, и да се укине постојање Синода СПЦ, пошто је то творевина задњих пар стотина година, и као таква непозната Историји Цркве у току многих векова пре.

Детаљније...
 
Грешни Милоје: Одговор Витомиру
ГРЕШНИ МИЛОЈЕ
петак, 18 јун 2010

Грешни Милоје

ВИТОМИРУ ЦРНО НА БЕЛО

Поштовани Витомире,

Разумем Ваше легитимне мотиве,  Вашу жељу и Вашу евентуалну потребу да „браните“ поступке оца Милића Драговића, па и да оптужите моју маленкост. То Вам, заиста, не спорим. То је Ваша ствар и Ваше право. Али, Ви се овде суочавате са два проблема:

Детаљније...
 
Одговор мр Зорана Чворовића на саопштење Епархије рашко-призренске од 16. јуна 2010.г.
мр Зоран Чворовић
петак, 18 јун 2010

 Поводом више јавних иступа, а посебно поводом чланка у дневном листу Правда“ од 15. јуна у коме г. Зоран Чворовић, вишегодишњи асистент Правног факултета у Крагујевцу, износи веома произвољне и чињенично неутемељене ставове о ситуацији у СПЦ, Информативна служба ЕРП осећа за потребно да реагује на ове наводе.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Следећа > Крај >>

Резултати 9741 - 9760 of 11429
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 110 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 Ванредно и хитно! -

Одговор светосавског верног народа на фарисејско-језуитско саопштење Синода

Детаљније...

+ + +

ДОНАЦИЈЕ ЗА САЈТ:

(ОБЈАШЊЕЊЕ )

+ + +

"О ИЗОПАЧЕНИЦИМА" ОЛГЕ ЧЕТВЕРИКОВЕ - ПОРУЏБИНЕ

Бриљантна студија (по експертима најпотпунија икад написана) о Ватикану из пера изузетног ерудите. Олга Четверикова научно популарним језиком, првенствено кроз генезу два најмоћнија папска реда Језуита и Опус Деи уводи нас у тајанствени свијет папизма.

Ова књига није случајно међу натраженијим у руским књижарама.

Детаљније...

 

+ + +

Отац Симеон Рукумијски:

ПРАВОСЛАВНИ, НЕ БОЈТЕ СЕ КОРОНА ВИРУСА!

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.