header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Проф. др С. Живановић: Римокатолички калуђери сексуално искоришћавали своје штићенике Штампај Е-пошта
петак, 08 децембар 2017
           Независна комисија која се бави сексуалним искоришћавањем и напаствовањем деце у Великој Британији је утврдила да су римокатолички калуђери Бенедиктинског реда, којима је поверено старање над римокатоличким школама, деценијама сексуално злостављали своје штићенике.

У данашњем напису који је објавио познати британски дневник The Times пише да се је веома позната римокатоличка школа за дечаке била у “срцу таме” и да су у тој школи дечаци били подвргнути сексуалном злостављању од стране римокатоличких калуђера, наставника и игумана Бенедиктинског реда. Наведени игумани су подржавали ово злостављање и штитили виновнике злочина. Доскорашњи игуман Бенедиктинског самостана и подручне школе Aidan Bellenger јавно оптужује тројицу својих предходника дас у они помагали сексуално злостављање дечака.Он такође оптужује и самостан у Сомерсмету уз који се такође налази и школа за дечаке.

 Један од Бенедиктанских калуђера, који је до скора био и игуман самостана Downside сада је оптужен заперверзне и злочиначке” радње, док су друга два калуђера оптужени за “јавну педофилију”. Један од калуђера, који се више не налази у самостану отужен је замонструозно понашањеукључујући и силовање”. О. Richard Yeo, један од водећих калуђера бенедиктинског реда је између 1974. и 2006. године штитио озлоглашене педофилемеђу калуђерима. Независна комисија која је посено испитивала самостан у Ampelfort-u u Severnom Yorkishire-u је утврдила низ злодела. Тако је суд осудио на пет година робије o.Richard-a White-a названог и о.Николас који је злостављао и сексуално искоришћавао ученике. Осуђен је 2012 године. И o.Dunstan O’Keefe је такође осуђен на робију због сексуалног злостављања почињеног у аутомобилу паркираном испред основне школе.  Он је поседовао и слике сексуалног злостављања деце. Све ове злочине су штитили игумани бенедиктинских самостана.

Наведени закључци Независне комисије за истраживање злочина против деце јасно показују како је римокатоличкацрква”, а посебно калуђери Бенедиктинског реда којима је поверено старање о римокатоличким школама за странили у погледу заштите педофила у својим редовима и како су тиме подржавали злочине почињене над децом. Тако је недавно у школи Светог Бенедикта у Илингу, у западном Лондону, где ја живим поново покренута афера у школи где су ђаци били сексуално напаствовани од стране наставника бенедиктинског реда. Инресантно је да је англикански бискуп Lews-a I Gloucester-a, који је 2012. године осуђен на робију због злостављања 18 дечака и млађих људи изјавио да жели да пређе у римокатолички веру, па је поднео и захтев Римокатоличкојцрквиза пријем. Његово име је Peter Bell.

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.