header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Многаја љета прогоњеном Патријарху јерусалимском Иринеју Првом! (фото) Штампај Е-пошта
петак, 23 фебруар 2018

 Здраво, уважено Редакцијо сајта „Москва – Трећи Рим“! Христос посреди нас! Срећан вам почетак Великог поста!

Желим да са Вама поделим фотографије које сам уснимио 31. јануара 2018. године у резиденцији Блажењејшег и Свјатјејшег Патријарха Јерусалимског и целе Свете Земље – Палестине Иринеја Првог.

Ја, Владимир Николајев, житељ и грађанин Русије, одавно сам маштао да посетим прогоњеног Патријарха – исповедника у његовој резиденцији у Јерусалимској Патријаршији, али су приступ к њему забранили завереници и преступници – екуменисти.

Но, ево, приликом моје посете Јерусалиму, на самом крају јануара текуће године, патријархов пријатељ Арапин Абу – Омар и православни иконописац Гаврило, одвели су ме 31. јануара 2018. године до Блажењејшег Иринеја. Први пут сам изблиза видео Патријарха – старца и исповедника. Мојој радости није било краја.

Поклонио сам Патријарху патријарашки жезал с црвеним камењен и угравираним натписом, да се тај жезал поклања управо Патријарху Јерусалимском Иринеју Првом. Потом сам му подарио прелеп крст с орнаментима, Калушку Икону Божије Матере, фотографије и друге поклоне.

Видео сам Патријарха – старца у разуму и сили, у добром стању духа и тела и врло пријатне спољашности. Сећам се да сам не тако давно, 2016. године, у време Васкршњих светлих дана, са монахињом мати Фотином и још двојицом поклоника желео да дођем до Блажењејшег, али нас није пустило теофилско обезбеђење (мисли се на обезбеђење актуелног патријарха јерусалимског, завереника, узурпатора патријарашког трона, Теофила Трећег – нап. „Борба за веру“). И тада је Светитељ изашао к нама на кров. Изгледао је лоше, уморан и болестан, једва је стајао на ногама. Тада смо се уплашили за његову безбедност. Ви сте потом пустили филм на вашем сајту „Патријарху – исповеднику прети опасност“.

Али, Господ чува нашег Светитеља већ 13 година здравог ума и у молитвеном сећању. И ево, ја сам у реалности и изблиза видео Светитеља у његовој келији у Патријаршији. Узео сам благослов, пожелео Патријарху здравље, спасење, добар напредак у свему и скоро враћање у Трон Јерусалимских Патријараха, и да надаље чува нас грешне својим светитељским молитвама од нападања ђаволског.

Био сам веома радостан што сам видео правог и истинског старца – Патријарха Јерусалимског, са патријарашком панагијом у његовој резиденцији у Патријаршији.

Мислим да ће Свемилостиви Господ вратити Старца – Патријарха – Исповедника Иринеја Првог на патријарашки Трон ради нашег и вашег спасења. Многаја љета, драги Блажењејши и Свјатјејши Владико, Патријарше Иренеју Први!

 
 
 
 

Раб Божији Владимир Николајев

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: „Москва Трећи Рим“

 

Повезани текстови:

1. Ексклузивно: Посланица заточеног Патријарха Јерусалимског Иринеја Првог;

2. Посланица утамниченог Патријарха Јерусалимског Иринеја;

             3. Бивши Јерусалимски Патријарх у кућном притвору.

             4,  Патријарх – исповедник Иринеј изашао из своје келије-тамнице (фото)

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 24 фебруар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.