header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Небојша Вукановић: Тајна "доброг" изгледа херцеговачког Клунија (4) Штампај Е-пошта
понедељак, 30 април 2018

 Након драстичне промјене имиџа, скидања мантије и митре, скраћења косе и браде, праћења свих савремених модних трендова, херцеговачког владику Григорија многи су у јавности почели да пореде са великим заводником Џорџом Клунијем. Једна од тајни доброг изгледа Григорија Дурића је у избору реномираних фризерских и козметичких салона.     

         Григорије се тако нашао у друштву браће Трифуновић, фудбалера Дејана Станковића и Сава Милошевића, кошаркаша Николе Пековића и других познатих спортиста, глумаца и јавних личности у Србији, који су такође редовни гости популарног фризерског салона.    

Иако у својим јавним бесједама често позива вјернике на одрицање и скромност, херцеговачки владика то не свједочи сопственим примјером, већ је нажалост постао препознатљив по раскоши, луксузу, скупим резиденцијама, аутомобилима и гардероби…    

Поставља се питање колико још вјерника са подручја Херцеговине и Епархије захумско-херцеговачке и приморске може себи приуштити редован лет до Београда, шишање, фенирање и третмане у познатим београдским фризерским и салонима љепоте? Скромност, одрицање и подвижништво би требали бити једна од основних одлика и врлина наших свештеника, а да не говоримо о монасима и владикама. Изгледа да су неки давно заборавили своју заклетву и својим непримјереним  понашањем дају лош примјер вјерницима.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 30 април 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.