header image
Саопштење Међународне комисије за истину о Јасеновцу поводом чланка Душана Басташића Штампај Е-пошта
петак, 31 август 2018
        Међународна комисија за истину о Јасеновцу са похвалом прихвата тврдњу господина Басташића, да директор Музеја геноцида над Србима из Београда, г. Вељко Ђурић-Мишина, као и установа којом руководи ништа не раде ништа на расветљавању хрватског геноцида против Срба, Јевреја и Рома.

Г.Вељко Ђурић-Мишина и Музеј геноцида над Србима покушавају на сваки начин да умање број жртава хрватског геноцида у Другом светском рату.

Изгледа да својим радом покушавају да пруже "доказе" хрватским националистима у садашњој Републици Хрватској.

Напомињемо да су хрватски логори за истребљење Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу и у Доњој Градини на Босанској страни реке Саве успостављени пошто су Италијанске окупационе власти, згрожене злочинима Хрвата, протерали Хрвате. Тако су затворена места убијања Срба, Јевреја и Рома на полуострву Пагу, у Јадовном и вртачама на Велебиту.

 Хрвати су после тога успоставили логоре за истребљење Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу.

 Италијани су се уверили, а то су и у својим извештајима вишим командама своје војске навели да су Хрвати поред одраслих убијали чак и малу децу, да би се после уселили у куће оних које су побили. Продавали су месо српске деце са натписом "Српско месо - 1.дин.кг."

Међународна комисија за истину о Јасеновцу састављена од стручњака са свих пет континената, а под председнишвом америчког професора Др. Бернарда Клајна из Њујорка је утврдила да су Хрвати, заједно са муслиманским кољачима убили у Јасеновачким логорима преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреја и 80 000 Рома, међу којима је било 110 000 деце испод 14 година старости.

То сада покушава да умањи г. Вељко Ђурић-Мишина.

Он се окомио на Др.Ђуру Затезала који је објавио своју двотомну, добро документовану књигу о страдању Срба у Јадовном итд.

Међународна комисија за истину о Јасеновцу сматра да Музеј геноцида над Србима у Београду и директор те установе г. Вељко Ђурић-Мишина не раде свој посао, па према томе нема никакве сврхе да та установа и тај директор уопште постоје.

 

Академик професор др Србољуб Живановић,

Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу,

Лондон, Велика Британија

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 03 септембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.