header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Лицемерје тајног агента у мантији Штампај Е-пошта
субота, 08 септембар 2018
           Пре седам дана, у суботу 1. септембра т.г., владика Атанасије је успео коначно да на Литургији, на којој он служи у манастиру Милешеви, сакупи више од десетак верника. Разлог томе је био састанак са вероучитељима Епархије милешевске.

 Литургија је била, као и свака на којој служи, зачињена досадном и веома дугом "надахнутом" беседом (које је у стању да изговара све док не почне да се трезни). Преосвећени владика је осетио за потребу да се осврне и на "лажне оптужбе од стране клеветника које су имале за циљ да трују умове и срца људи". Даље је Ракита измислио, како он каже, да је многима засметало то, што је био близак са блаженопочившим патријархом Павлом. Још је и додао, да је било много корисно што је ту од њега примао епитимије (само није рекао због чега), јер сви добро знамо да је то било због претеране употребе алкохола, као и осталих порока).

Љута ракија, шљивовица, омиљена и животна дисциплина владике Атанасија, било је највећи разлог његовог 15-о годишњег боравка у патријаршији, јер због својих порока није могао добити ни једну епархију на руковођење. И баш због тога је најдужи са стажом викарни владика у историји СПЦ. Америма је, као и осталим западним силама, тако стање ствари и одговарало. Имали су свог човека у самоме врху наше Цркве, на избору најбитнијих података и на месту где се одлучује и кроји судбина. Својом субверзивном вишегодишњом делатношћу, Атанасије Ракита је превазишао чак и осведоченог издајника Саву Јањића.

У свом говору, а што се све може видети и прочитати на званичном сајту епархије милешевске, Атанасије Ракита ни једног момента не одговара на силне оптужбе изговорене против њега, као што су његова жена и деца, прекомерна употреба алкохола, напад на актуелног владику милешевског господина Филарета, слање новца и стављање на платни списак своје жене и њеног брата, као ни сарадња са западним службама.

Своје лицемерно понашање и наступе, владика Атанасије је конкретно поновио у уторак 4. септембра ове године, када је посетио цркву Сретења Господњег на Ранче Пољу на Јабуци (то је она црква у оронулом стању, о којој смо и ми и новинари писали пре 20-ак дана, а коју владика не би никад ни посетио да га нисмо јавно питали што је тако стање са светим храмом - овде:).

Још и ово да додамо: пошто се на Литургијама, које обично служи Ракита  недељом у манастиру Милешева не сакупи више од 3-4 верника, а било је случајева, што се да видети и на званичном сајту епархије милешевске, да не буде нико, владика Атанасије се досетио, па је радницима на манастирској економији увео радну обавезу - присуство на Архијерејској литургији под предводитељством Преосвећеног владике Атанасија Раките. И тако имамо случај да број верника премаши и десет и то у случају када три раднице доведу своје мужеве и децу.

Тријезни владико, да ли те је имало срамота???

 

Идентитет аутора чланака познат Уредништву

Последњи пут ажурирано ( субота, 08 септембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 57 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш: "Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Ефе. 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.

Св. Теодосије Кијевски
Из његовог писма принцу кијевском кога су паписти хтели обратити


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.