header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Опака болест у институционалном телу Цркве или зашто је виолина омиљена ђаволу Штампај Е-пошта
петак, 01 март 2019

 У храму Михаила и Теодора Черниговских, у Черниговском патријаршијском подворју, по завршетку Свете Литурије, 17. фебруара је одржан добротворни концерт у циљу сакупљања средстава за солисту Московског синодалног хора Егора Вивдича, оболелог од рака лимфног система.

         На концерту су учествовали академски хор Општецрквене аспирантуре и Дечији музички ансамбл „Благослов“ при храму Алексеја Човека Божијег у Крилатском. Добротворна манифестација одржана је на иницијативу академског хора Општецрквене аспирантуре.

 

На фотографији видимо певачицу, која нема чак ни крст око врата, ...као ни већина деце

 

 

               Виолина – ђавољи инструменат

Сасвим поуздано се зна да ђаво савршено свира све музичке инструменте, али нарочито воли виолину. Управо зато се Гумилева песма „Чаробна виолина“ завршава тако што бесомучни вукови растргну грло дечаку, јер није могао да испуни услове договора са ђаволом.

О љубави ђавола према виолини, треба да се присетиш и кад слушаш „Плес смрти“ Сен-Санса или Паганинијев „Плес вештица“, а такође и када читаш „Кројцерову сонату“ Лава Толстоја, која се завршава убиством из љубоморе жене која је већ била превише фасцинирана извођењем Бетовенове сонате за виолину и клавир.

Подробније о томе зашто је виолина инструменат ђавола (као, уосталом, и остали музички инструменти), говорићемо у посебном прилогу.

Неколико фотографија на тему виолине 

        

             По материјалу са: "Све јереси"

              Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 02 март 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.