header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Свети Владика Николај: Тежаку Станоју И. који се жали да га напада дух страха Штампај Е-пошта
недеља, 03 март 2019
         То је зли дух што те напада. Један од многобројних злих духова што раде на пропасти људи. Пишеш, да кад те дух страха нападне, теби се чини, да те цео свет гони, да су ти сви људи душмани, да те и Бог мрзи. Питао си зналце, и они су ти рекли: то је лудило своје врсте. И јесте лудило; добро су ти казали.

И Црква ће ти то казати. Само ће ти црква рећи и више, по своме искуству и знању. Она ће ти рећи и од кога и због чега долази то лудило. Од злог духа, а због неког греха твога. Црква ће ти и лек препоручити: исповеди и покај грех, и зли дух ће одступити од тебе. Сам по себи он никад не би одступио, али ће га Бог отерати од тебе. Знаш како је свемоћни Христос изгонио из људи зле духове. Како је имао потпуну власт над њима. Како су Му се зли духови безусловно покоравали.

Но Божија власт над злим духовима не односи се само на изгоњење злих духова из људи него и на попуштање тих невидљивих паса на људе. Због тога се чак и зли дух у Светом Писму назива Божијим. Не читамо ли у Старом Завету: и зли дух Божији нападе Саула (1. Сам. 18, 10)? Не назива се он Божијим зато што је сродан Богу или што од Бога исходи – далеко од тога – него зато што је везан под Божијом влашћу. Читај прву главу књиге о Јову, па ћеш се уверити, да зли дух не може напасти човека, ако му то Бог не допусти.

Кад ово знаш, онда нека је далеко очајање од тебе. Бог је и свемоћан и свемилостив. Он и може и хоће, да отера од тебе злог духа страха, који те понекад љуто мучи. Само ти признај моћ и милост Божију. Па онда исповеди грех свој, покај се, и помоли се усрдно свевишњем Богу. Кажи у молитви: Боже духова и свакога тела, свемоћни и свемилостиви, опрости ми грешноме, помилуј ме и спаси ме због крсних мука Сина Твога и Спаса нашега Исуса Христа! Не сумњај нимало. Бог ће се смиловати, и одагнаће од тебе то ништавно страшило.

Бог ти на помоћ!

Извор: Свети Владика Николај, Мисионарска писма, писмо 35.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 04 март 2019 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 114 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +

ПРОТЕСТ ПРОТИВ ОБАВЕЗНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ 31.5. У 12 НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ У БЕОГРАДУ

Захтевамо ХИТНУ ИЗМЕНУ закона и правилника који прописују ПРИСИЛНУ ВАKЦИНАЦИЈУ СТАНОВНИШТВА У СРБИЈИ!До јуче су на удару игле (доказано НЕбезбедних вакцина), била наша деца, данас су и наши родитељи, затим труднице, хроночно болесни... Без сумње, сутра више нико неће бити изузет од законом обавезног злокобног шприцања, УKОЛИKО ОДМАХ НЕ УСТАНЕМО ДА ОДБРАНИМО СВОЈЕ УСТАВНО И ПРИРОДНО ПРАВО НА СЛОБОДАН ИЗБОР И САЧУВАМО ВЛАСТИТИ ПСИХОФИЗИЧKИ ИНТЕГРИТЕТ!

Видимо се 31.маја у Београду - "Нећу да МОРАМ, хоћу да БИРАМ!“

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.