header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Михаило Марковић: О мишљењу читатељке Росе Штампај Е-пошта
понедељак, 08 јул 2019
        Поштовано Уредништво, сматрам да госпођа или госпођица Роса има пуно право да изнесе своје мишљење поводом дискусије између г. Станковића и г. Димитријевића (овде:). Сматрам да г. Станковић, у овом,  конкретном случају, погрешно сматра да  "жена треба да ћути" (овде:).

Жена не може да буде свештеник или ђакон, нити сме да улази у олтар. Самим тим, није јој допуштено да у православном храму држи било какву проповед.

Међутим, жене имају пуно право да богословствују. Зар многе жене нису завршиле православне теолошке факултете широм православног света: Русије, Србије, Грчке, Бугарске, Румуније и сл.? Мислим на факултете на којима се  правилно предаје или се некада правилно предавала догматика и други богословски предмети. Па жене теолози  нису завршиле факултет да би искључиво биле вероучитељи.

Госпођа или госпођица Роса је имала и има пуно право да изнесе своје мишљење и мислим да није никога увредила. Циљ дискусије и није сврставање на страну овога или онога већ православна истина.

Такође, мислим да је став г. Станковића према писму читатељке/посетитељке сајта, Росе, веома  радикалан, да може да изазове смутње и  недоумице код читалаца и молим вас за ваше мишљење и подробније појашњење овог питања.

Свако добро од Господа

 

Михаило Марковић

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 08 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 101 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +

ПРОТЕСТ ПРОТИВ ОБАВЕЗНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ 31.5. У 12 НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ У БЕОГРАДУ

Захтевамо ХИТНУ ИЗМЕНУ закона и правилника који прописују ПРИСИЛНУ ВАKЦИНАЦИЈУ СТАНОВНИШТВА У СРБИЈИ!До јуче су на удару игле (доказано НЕбезбедних вакцина), била наша деца, данас су и наши родитељи, затим труднице, хроночно болесни... Без сумње, сутра више нико неће бити изузет од законом обавезног злокобног шприцања, УKОЛИKО ОДМАХ НЕ УСТАНЕМО ДА ОДБРАНИМО СВОЈЕ УСТАВНО И ПРИРОДНО ПРАВО НА СЛОБОДАН ИЗБОР И САЧУВАМО ВЛАСТИТИ ПСИХОФИЗИЧKИ ИНТЕГРИТЕТ!

Видимо се 31.маја у Београду - "Нећу да МОРАМ, хоћу да БИРАМ!“

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.