header image
НАСЛОВНА СТРАНА
„Краљевске игре“ у Епархији шабачкој Штампај Е-пошта
четвртак, 11 јул 2019

 Да Епархија шабачка предњачи у жељи да се прикаже како „цветају руже“ у Епархији Владике Лаврентија, посведочено је и најновијим догађајем који је одржан у позоришту у Шапцу на Видовдан ове године.

         Српска краљевска академија наука и уметника (СКАНУ), параинституција законске Српске академије наука и уметности (САНУ), додели је тзв. Видовданске награде за 2019.  годину. Иако, је САНУ највиша научна и уметничка установа у Србији, Краљевска академија (без краља и Краљевине) СКАНУ настоји да око себе окупи људе који су се истакли у областима науке и уметности. Не улазећи у спор САНУ и СКАНУ, ми ћемо се позабавити питањем које су поставили многи шабачки свештеници и вероучитељи: коју је награду (пехар) и због чега добио свештеник Мирко Вилотић, архијерејски заменик Владике Лаврентија?

Будући да до одговора нисмо дошли, нудимо Вам нека решења која су изнели свештеници и вероучитељи Епархије шабачке:

1)                За прикривање нагомиланих проблема у Епархији шабачкој, лагања људи и манипулацију Владиком Лаврентијем

2)                За безусловно служење свога господара оца Љубе Ранковића.

3)                За успешно положене испите на Београдском универзитету уз помоћ „бубице“  и преписивања и не сношење никаквих последица за то. О личном моралу у овој причи места нема.

4)                За тзв. организацију  манифестације  „Парохија из камилавке“, када је пре неколико седмица показао сав апсурд који се дешава у Епархији, те позвао све свештенике и вероучитеље који су писали за парохију у Слепчевићу, те и оне који нису писали, убацио њихова имена у Лаврентијеву камилавку и насумично без икаквих критеријума додељена је парохија као да се ради о игри на срећу. Ово извлачење парохије из камилавке је само посведочило да је ЈЕДИНИ КРИТЕРИЈУМ У ЕПАРХИЈИ ШАБАЧКОЈ ДА КРИТЕРИЈУМА НЕМА! Вероучитељи и свештеници који су конкурисали за парохију били су огорчени што су још једном понижени и погажени. Оцу  Мирку и његовом саорганизатору овог догађаја оцу Живораду Селенићу, који је својевремено противно канонском предању Цркве и свих правила тражио да се ђакони потпишу да неће тражити парохију 10 година, било је занимљиво и смешно, па је на крају дошло и до вербалног сукоба са кандидатима.

5)                За прикривање свештеника Милана Алексића из Лознице, који је покрао све што се може пократи у Епархији шабачкој и који и даље није процесуиран ни пред црквеним ни пред грађанским судом, а прича се да се ради о проневери од неколико стотина хиљада евра. Ради се о човеку о којем је мени и осталим кандидатима отац Мирко говорио када смо се кандидовали за парохије у околини Лознице да се „прота Милан“ пита у том делу Епархије ко ће добити парохију.

6)                За баснословне хонораре које дуплира себи и разне епархијске послове у којима има тал.

7)                За отпуштање вероучитеља који имају породице и којима је животн егзистенција угрожена

8)                И на крају за све оне који су морали да напусте Епархију шабачку, да оставе своје породице и да оду да раде неке друге послове и након свега чувају достојанство и част своје личности. Е, од ове године и ја ћу бити један од тих који ће кренути пут Немачке или Русије, јер имам своје достојанство и част. Нека граница ипак постоји.

А Мирко, Љубо, Алексић и Жићо нека наставе да раде што су радили, али нека се чувају гнева смирених и понижених људи! О Епископу Лаврентију шта да кажем, осим да је најчеститије да сам поднесе захтев за пензију...

Реаговаће и Синод Српске Цркве, јер нема тајне која се није открила!!!


Р.Ј.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.