header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ексклузивно: Синод сменио декана Богословског факултета Игњатија Мидића!!! Штампај Е-пошта
среда, 23 октобар 2019

 Како „Борба за веру“ сазнаје из својих извора у Патријаршији, јуче, 22. октобра, одржана је седница Синода на којој је смењен декан Богословског факултета у Београду епископ браничевско-пожаревачки Игњатије Мидић.

Смена водећег српског новотарца Игњатија, уследила је пошто он није спровео синодску одлуку о смени епископа западноамеричког Максима Васиљевића и  доцента Марка Вилотића, актуелног секретара бискупа Гргура у епархији диселдорфско-немачкој, предаваче на том факултету, већ им је дао двогодишње одсуство.

Наши извори кажу да је патријарх био „избезумљен од беса“ због такве непослушности и бахатости, тако да је Игњатију сада доведен у питање и опстанак на епархији.

Синод је такође разматрао како да реши проблем са вођом претећег америчког раскола Максимом, и тражи начин да га разреши управљања епархијом.

„Борба за веру“ не може а да не поздрави одлучност (и оваквог Синода) на челу с патријархом Иринејем, да се обрачуна са дугогодишњом бахатошћу и самовољом Игњатија браничевског, а неће изостати ни наша подршка, као ни подршка свих оних којима је Српска Црква једина Црква - мајка, ни када је у питању уклањање јеретика Игњатија Мидића, свих мајмунолога, на челу са Максимом, свих фанариота и расколника са тронова на којима седе.

Амин, Боже дај.

Последњи пут ажурирано ( петак, 25 октобар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.