header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Тако говори владика Христов! - Корона вирус - испит наше вере! (видео) Штампај Е-пошта
среда, 25 март 2020

Поштовани борци за веру!  Време у којему смо се животом овим нашим затекли,  мали број људи може правилно да препозна и о времену да расуђује. Ви сте једни од малобројних. Нека би вам Господ даровао снаге да останете борци до доласка Његовога, учећи и отварајући очи слепоме и уши глувоме (нажалост већинскоме) народу нашем.

           Господ нам је послао ово време, време испита вере наше, и имамо част, а зато захвалност Божију што живимо у велико време одлука. Време је ИСТО и некада и данас и увек, и у све векове, те и нас Господ позива да останемо верни њему, баш као што је на хиљаде мученика и за веру страдалника кроз време позивао.

Некада се људи нису поклањали киповима, вере ради,  у Господа, а eто и ми се данас удостојавамо да се не поклањамо систему нечастивога и његовим измишљотинама.

Слава Богу те још нас држи, и показује ко је жито а ко кукољ, и ево ја вам шаљем један видео Истинског пастира, владике који је ово  препознао време и позива народ на сабрање у храмове, пастир који храбри стадо да у Господу остане верно, у најтежим данима, и не наговара као наш пастир(и), земаљским играријама, које ништа немају друго у намерама, осим да од Божијих људи начини послушне животиње, које ће у њих да гледају, и као кокошке (упоредимо) да јуре по дворишту за шаком кукуруза које им властодавци сажаљиво назови бацају.

Ето то је Божија,  порука времена у којему живимо.

Хоћете ли да будете људи Божији или кокошке, (животиње) које ће послушно да трче по авлији за шаку милости!

Шаљем овај видео материјал у којему нас прави Пастир позива на прави пут, и Господ кроз њега показује какви нама Сербима треба пастир. - Вакав!! А не пастир који се плаши вируса, и вирусу више верује него ли Сведржитеља Господу, пастир који ради контра Богу, који наређује да се људи не сабирају у храмове Божије, већ да не долазе, да седе кућама и на његовога бога вируса да мисле.

Може бити да наш пастир и верије у Бога, али треба за зна да не може да верује у Бога и мамона, или не може да се седи на две клупе. 

Нека би Господ даровао и нама Ваквога Пастира, да и нас у вери утврђује, у ово тешко време искушавања вере наше праве и Господа јединога, Творца Свега Видљивога и невидљивог, а вама снаге и здравља разумнога, да издржите на бојному пољу велике Борбе за Веру, против далеко надмоћнијега непријатеља, који удара на нас Сербе малене.

Амин! Свако добро од Господа! Миле. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=0L8tOWhlQ4o&feature=emb_err_watch_on_yt 

    

 

Транкрипт делова беседе владике Амвросија:

>>Поздрављам вас на овај дан Часнога Крста, са малом пасхом, а сви ми чекамо дан велике Пасхе, Васкрсење Христово (...)

Враг човечанства никада не спава и никада неће спавати. Он непрекидно ради на томе, да би ако је могуће, да би ако је могуће...  што више душа окренуо на погрешан пут, у супротном смеру од пута који води у Царство небеско.

 И ево сада погледајте шта се догађа у савременом свету. Људи силазе са ума од овога корона вируса, и сви ни о чему другом не мисле само о вирусу. Више људи не мисле на покајање, не мисле да одлазе у храм Божији... Човеков ум дотле је дошао да више Господа не ставља на прво место, и човек више не мисли то да је Господ, Заштитник и Покровитељ наш. Не, људи само мисле како да се не заразе од корона вируса, и цео свет почео је да се мисли тамо неком вирусу, мислећи о њему.  И колико је само мало времена било  потребно да та мисао захвати и окупира цео свет и тај вирус зарази целу земљу. И Погледајмо само колико смо сви немоћни сада и слаби, јад непрекидно мислимо шта чинити са њиме (вирусом)  да се њиме не заразимо. Човек је тако лако прогутао мамац са удице која му је бачена директно у уста.

И хтели ми или не баш, свет се примиче крају, и ми не знамо колико ће мо још живети на земљи, два, три 15, 20 векова, то нико не зна. Ми знамо да се приближава време Другог Доласка Христа и време зацарења антихриста.

Погледајмо овај пример данашњи колико људи на земљи верује овом вирусу. Средства масовних комуникација управљају људима, јер су људи постали робови тих масовних медија. Али постоји и људи који живе и верују у Бога и они су данас у мањини и који знају да их Господ никада неће оставити ни у каквој бедној ситуацији и само ти људи који живе у Господу могу да правилни растумаче и раздвоје добро од зла.

 И ми знамо да антихрист неће имати власт над људима који буду остало до краја верни Господу Христу.

 Само је један пут ја Христу то је Црква наша, то је стална борба на том узаном путу, првенствено борба унутрашња у нама, да никога не осуђујемо и да се стално удаљавамо од гордости.

 Знамо да нам је речено да јр сва сила наша у вери у Господа и нека вам буде по вери вашој, и све ми то добро знамо, али се не тога не држимо (придржавамо) и Господ нам временом шаље тест наше вере. И ево и данас нам је вера на тесту, а то време је ово време овог вируса.

 Господ је наш лекар, у Њега су сви наши лекови, Господ је наш извор свих излечења, који нам показује увек кроз сву историју више пута. Када су и у давна времена владале разне заразне болестима - највећи пример је праведни Јов, који је до краја захваљивао Господу за болест коју му је Господ послао.  И ми данас би требало да захваљујемо Богу што нам шаље болести, а не да се плашимо да ли ћемо да се заразимо ако приступамо Светој чаши на Светом Причешћу. Ако не би било вере да у чаши нема  и не може бити никакве заразе, данас већина свештеника не би стајала пред вама у храмовима нашим, велика већина свештеника била би заражена од разних болести и давно би с в и помрли, али ево ми смо живи и здрави и ако на крају узимамо све што у чаши остане (после причешћа).

 Драга браћи и сестре долазите у храмове и верујте да је Господ многи јачи од свих болести, да је Господ изнад свега и никада не посумљајте да је Господ увек са свима нама.<<

+ + +

 Ето покушао сам да кључне делове из ове беседе преведем...

У суштини Владика позива народ да слободно долази у храмове и да се народ не боји Господа јер је Господ сила изнад свих сила земаљских. За разлику од овога нашега (назови) патријарха који управо ради супротно Богу, место да додатно позива народ на окупљање у храмове на молитву, на непрекидни вапај Господу, он издаје наређење да народ не долази у цркву већ да остане кућама својим. Кад бих га срео, упитао бих га вако:

„Је ли, Чича, а коме ти више верујеш:  овоме измишљеном од ђавола вирусу или Сведржитељу, Свемогућем Господу?

Али ето шта нам је чинити - да појачамо молитву Богу, да се смилује на наш народ, али и на све православне Хришћане.

Ето браћо надам се да сам барем мало нешто од користи (вама и вашим читаоцима)  био. 

 Миле

Последњи пут ажурирано ( среда, 25 март 2020 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СВЕТИ ПРОРОК ИЛИЈА

+ + +
 
 


 
МОЛИМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.