header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Достојан! –митрополит калавритски Амвросије изопштио из Цркве премијера Грчке и два министра (видео) Штампај Е-пошта
понедељак, 18 мај 2020

 Бивши митрополит калавритски Амвросије, највећи противник содомита, сатаниста, глобалиста и коронаша - прогонитеља Христа у Грчкој и другде, и највећи борац за ослобађање утамниченог бившег патријарха јерусалимског Иринеја: 

"60 година сам у раси... Дао сам живот за Христа... Он (Христос) је моја највећа љубав. Не могу да допустим да га омаловажавају безобразни и неважни људи! Неће да говоре о Светом Причешћу лекари и политичари!"

+ + +

Митрополит Амвросиос (пређашњи) Калавритиски изопштио из Цркве премијера Грчке Мицотакиса, г-ђу Керамеос и г. Хардаља +++ Данас је прошао тродневни рок који је одредио бивши митрополит Калавритски господин Амвросиос, тако да је он у митрополитском светом храму Богородице Фанеромене у Егиу прочитао чин Великог Изопштења за: - премијера Грчке К. Митсотакиса, -министарке просвете и верских послова г-ђе Керамеос и - заменика министра Цивилне заштите г. Хардаља. Господин Амвросиос најавио је овај чин у објави на свом личном блогу пре неколико дана, када је министарка Ники Керамеос рекла да се вирус преноси пљувачком (преко Светог Причешћа). Том приликом је бивши митрополит описао као "богохулне речи" да Божанска Литургија преноси "Корона-вирус" и позвао је министарку да се "јавно извини због ове злонамерне изјаве". Док је Премијер Грчке Мицотакис јавно изјавио следеће: "Отекла су ми .уда од тог њиховог Христа. Али опет, добро је то што су већина од њих кокоши (мислећи на хришћане генерално и на клир- прим.прев) и што само седе у својим кавезима." Све ово је потакло митрополита да затражи од поменутих да се јавно извине, што се наравно није догодило. Након чега је уследило изрицање Изопштења из Цркве. По речима Еванђеља по Матеју, 18 глава (15-18): " Ако ли ти сагреши брат твој, иди и покарај га међу собом и њим самим; ако те послуша, добио си брата свог. Ако ли те не послуша, узми са собом још једног или двојицу да све речи остану на устима два или три сведока. Ако ли њих не послуша, кажи цркви; а ако ли не послуша ни цркву, да ти буде као незнабожац и цариник. Јер вам кажем заиста: шта год свежете на земљи биће свезано на небу, и шта год разрешите на земљи биће разрешено на небу."

+ + +

Наравно, велики део архијереја је стао у одбрану премијера и министара који су изопштени, рекавши да чин изопштења мора бити одлука Синода, а не једног митрополита...

Превод са грчког: А.Н.

+ + +

      

https://m.facebook.com/story.php?stor...

 

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ: 

- Грчки митрополит: Светом водицом против корона вируса

- "Добровољно" повлачење грчког митрополита, најжешћег критичара полних изопаченика

-  Грчки митрополит позвао на отпор прогонитељима Цркве

-  Митрополит калавритски Амвросије: Међународни геј лоби ради на измени човечанства

Калавритски митрополит Амвросије: Сабор на Криту је пут који води у раскол

- Митрополит калавритски Амвросије: Христос је у Грчкој прогоњен!

- Митрополит калавритски Амвросије: На Криту је почињена издаја Православне вере

У Грчкој имигранти иконе из православних храмова користе за огрев и захтевају да не звоне звона

- Члан Синода ГПЦ митрополит Амросије резигнирано о заточеном бившем Патријарху јерусалимском Иринеју

- Митрополит Грчке Цркве Амвросије: Губимо хришћанску Грчку!

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 18 мај 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.